Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjęs ieškinį, iškeltą aukų vardu, reikalaujančių 1 mlrd. šekelių (250 mln. eurų) kompensacijos, nurodė Izraelio teisingumo ministerija.

Pasak jos, konkrečią sumą teismas nustatys vėliau.

Palestinos Autonomija atsisakė dalyvauti šioje Jeruzalės apygardos teismo nagrinėtoje byloja ir kol kas neaišku, kaip bus vykdoma nutartis.

Teismas taip pat priskyrė atsakomybę velioniui palestiniečių lyderiui Yasserui Arafatui ir Marwanui Barghouti, Izraelyje nuteistam penkis kartus kalėti iki gyvos galvos kaip virtinės izraeliečių nužudymų sumanytojas.

„Tai yra istorinė pergalė, rodanti, kad Palestinos Autonomija yra atsakinga už atakas, vykdytas per antrą intifadą (sukilimą)", – pareiškė teisininkė Nitsana Darshan-Leitner iš žydų valstybės nevyriausybinės organizacijos „Shurat Hadin“, visame pasaulyje atstovaujančios „Izraelio priešų“ aukoms teisiniuose ginčuose.

Antroji palestiniečių intifada truko nuo 2000-ųjų iki 2005 metų.

2017 metų lapkritį vienas Izraelio teisėjas nurodė Palestinos Autonomijai ir kaltininkams išmokėti 2001-aisiais surengto gyvybių pareikalavusio išpuolio aukų artimiesiems kompensacijas.