AdMe.ru pateikia faktų, kodėl verta valgyti žuvį.

1. Sumažėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika.

Statistiniais duomenimis, kuo daugiau žuvies valgome, tuo mažesnė hemoraginio insulto rizika. Kiti duomenys rodo, kad žuvis racione padeda apsisaugoti ir nuo miokardo infarkto.

2. Žuvų taukai naudingi smegenų neuronams.

Žmonės nuo senovės svajoja pristabdyti senėjimą. Šiais laikais atliekami įvairūs tyrimai, medikai tikisi pristabdyti senatvinius pakitimus su omega trys riebalų rūgštimis, kurių yra žuvų taukuose.

3. Žuvis padeda sulieknėti.

Norintiems sulieknėti patartina nesirinkti monodietos, nebadauti, o verčiau įtraukti į racioną žuvies. Populiarios Viduržiemio dietos pagrindas – subalansuotas žuvies ir daržovių santykis. Iš žuvies organizmas gaus reikiamų vitaminų ir baltymų.

4. Žuvis padeda sportininkams palaikyti formą.

Žuvis ne tik padeda sulieknėti, bet ir palaiko raumenų masę sportininkams, padeda jiems išlaikyti formą intensyvių treniruočių metu. Todėl žuvis – nepamainoma sportinių dietų dalis. Esant sausgyslių traumoms, rekomenduojama vartoti žuvies taukų, kad paspartėtų gijimas.

5. Žuvis pristabdo senėjimą.

Vyresnio amžiaus žmonėms dažnai būna raumenų masės deficitas, dėl kurio sumažėja raumenų jėga, sutrinka fizinės funkcijos. Mokslininkai šiuo metu atlieka tyrimus, siekdami patvirtinti hipotezę, kad žuvis padeda sustabdyti šį procesą.

6. Žuvis gali keisti nuotaiką ir netgi požiūrį į gyvenimą.

Žuvis naudinga ne tik kūnui, bet ir sielai. Mokslininkų teigimu, vartojant žuvyje esančių omega trys riebalų, mažėja depresijos rizika, ypač moterims.

7. Žuvis naudinga nėščiosioms.

Besilaukiančioms moterims taip pat patariama įtraukti į racioną žuvies. Mokslininkų išvadomis, žuvis padeda formuotis vaisiaus nervų sistemai ir palankiai veikia kognityvines vaiko smegenų funkcijas.

Įdomūs duomenys estetams ir vegetarams

Žuvis gerina savijautą, tam nė nebūtina jos valgyti. Daugelis tai pastebi įsigiję akvariumą arba žiūrėdami į tvenkinyje nardančias žuveles. Akvariumo gyventojos palankiai veikia nervų sistemą, todėl patiriantiems dažną stresą rekomenduojama įsirengti namuose poilsio zoną su akvariumu.

Jei žuvies nesinori valgyti, galima rinktis jūros dumblius ir žuvų taukus, kurie parduodami kapsulėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)