„Suprantu, kad kiekviena politinė jėga savaip vertina ir tai yra normalu. Bet mes, mano supratimu, nuo demokratijos niekur nenukrypome“, - teigė R. Karbauskis.

Jis pateikė pavyzdį, jog absoliuti dauguma „valstiečių“ inicijuotų apribojimų alkoholio prekybai, pasak R. Karbauskio, visuomenėje buvo priimti palankiai, o išsakyta kritika, pasak LVŽS lyderio, yra bandymas viešojoje erdvėje sukritikuoti valdančiuosius.

„Yra tam tikros klišės, kurios yra naudojamos ir čia yra viešųjų ryšių priemonės, o kur mes nedemokratiškai kažką darome, tai aš labai norėčiau suprasti“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, dar anksčiau jam susitikus su G. Nausėda, jis neišgirdo jokios panašios kritikos.

„Tokių kalbų nebuvo, nes kiekvienu atveju reikėtų įvardinti konkrečiai, kur tas nedemokratiškumas pasireiškia“, - teigė R. Karbauskis, pridūręs, jog ir „valstiečių“ kritinis opozicijos vertinimas yra natūralus.

Prezidentė D. Grybauskaitė savo paskutinį, dešimtąjį, metinį pranešimą skaitė antradienį Seime. Jame netrūko kritikos valdantiesiems. Pasak prezidentės, valdančiųjų Konstitucijos nepaisymas ir karinga arogancija veda į destrukciją.

Naujai išrinktas prezidentas G. Nausėda trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje antrino tokiems D. Grybauskaitės žodžiams bei teigė, jog valdantieji yra verti kritikos, kurios susilaukė paskutiniame kadenciją baigiančios prezidentės metiniame pranešime.