„Rinkimų kampanijoje buvo padaryta klaidų. Pirmiausia nebuvo susitvarkyta, kam Šimonytė atstovauja, nes pirmadienį buvo konservatorių kandidatė, antradienį - pusiau nepriklausoma, trečiadienį - iš viso nepriklausoma ir ketvirtadienį - vėl daugiau konservatorių nei nepriklausoma kandidatė. Tarp pirmo ir antro rato rinkimų kampanijos buvo padaryta daug klaidų, buvo agituojama ne ta kryptimi nei reikėjo“, - - „Žinių radijui“ sakė A. Krupavičius.

Profesoriaus teigimu, I. Šimonytė padarė dvi lemtingas klaidas komunikacijoje: neišryškino savo programos pagrindinės minties, o praėjusios savaitės pradžioje pradėtas strateginis ginčas dėl štabų finansavimo dar labiau pablogino situaciją nei gerino.

„Kokia buvo pagrindinė Šimonytės programa, ar kas prisimena? Nausėdos gerovės valstybė buvo visiems daugiau ar mažiau aiški. Šūkis „Susitarkime vardan Lietuvos“ buvo ne tik kad „nekabinantis", bet ir neiškomunikuota, neparodyta visuomeneo, programa visuomenei nebuvo pristatyta. Trečia, prieš antrąjį rinkimų turą buvo aiškinamasi, kas kiek turi pinigų ir kaip štabai finansuojami, nors įstatymas sakė palaukit, kol praeis keli mėnesiai po rinkimų ir kandidatai privalomai turės pristatyti savo ataskaitas“, - teigė jis.

Profesorius pripažino, kad I. Šimonytei susitapatinimas su konservatorių partija tikrai negelbėjo. Kita vertus, A. Krupavičius primena, kad Lietuvoje buvo prezidentų, turėjusių partijos palaikymą, todėl dėl pralaimėjimo kaltinti konservatorių partiją tikrai nereikėtų.

„Susitapatinimas su partija vienareikšmiškai nepadėjo. Gabrielius Landsbergis, Andrius Kubilius, partijos lyderiai, buvo nuošalyje. Rasa Juknevičienė padarė viešųjų ryšių klaidą. Nepaisant visko, distancija iš partijos pusės buvo. (...) Lietuvoje mes turėjome ne vieną ir ne du prezidentus, kurie turėjo partijų paramą ir buvo aiškiai partiniai, tai Algirdas Brazauskas, Rolandas Paksas. 2004 m. Dalia Grybauskaitė, antras turas, tuomet TS-LKD sakė, kad tai jie D. Grybauskaitę remia ir tai jų kandidatė. Aiški centro dešinės kandidatė, gal kažkiek kišo jai koją, bet tai nebuvo problema, kad ji nesugebėtų laimėti rinkimų“, - teigė profesorius.