„Pirmiausia noriu pasakyti, kad džiaugiuosi mūsų žmonėmis, atėjo nemažas rinkėjų skaičius. Tai išties puiku, nes atrodė, kad rinkėjas galbūt nusivils ir neateis, nes neliko jo kandidato, šaunuoliai mūsų žmonės, nes jiems tikrai nėra tas pats“, – laidoje sakė V.Blinkevičiūtė.

Ji sakė, kad socialdemokratai tikisi, kad išlaikys 2 mandatus, o A.Kubilius sakė, kad norėtų 3 mandatų EP.

Laidoje dalyvavęs Andrius Kubilius taip pat pasidžiaugė rinkėjų aktyvumu ir tikino, kad yra ženklų, jog I.Šimonytė laimės.

„Aš galiu tik spėlioti, matau požymių, kad Ingrida gali laimėti, matau, kad miestai mobilizuoti, ypač Vilniaus. Kitas dalykas, kurį galiu tik spėlioti, bet prieš pirmą rinkimų turą mūsų apklausos rodė, kad 30 procentų mūsų rinkėjų buvo pasirinkę Gitaną Nausėdą, jie matė konkurenciją su Skverneliu, o dabar didesnė laisvė jiems apsispręsti, už ką jie tikrai nori balsuoti. Viskas paaiškės gana greitai, ypač kaip balsuos regionuose“, – sakė A.Kubilius.

A.Kubilius taip pat sakė, kad tie rinkėjai, kurie pirmame ture balsavo už Nausėdą, gali nusivilti, kad jį prieš antrąjį turą jį remia valstiečiai.

„Aš prognozuoju, kad Šimonytė gali sėkmingai baigti rinkimus“, – pabrėžė A.Kubilius.

V.Blinkevičiūtė nesutinka su A.Kubiliaus teiginiu, kad kai kurių partijų ar žmonių parama gali nepatikti rinkėjams, nes, anot jos, patys žmonės renkasi kandidatą, o ne tuos, kurie jį palaiko.

Rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.