„Žvalgybos agentūros mane informavo, kad Zahranas žuvo per ataką prieš viešbutį „Shangri-La“, – sakė prezidentas Maithripala Sirisena žurnalistams, turėdamas galvoje vietos ekstremistų grupuotės lyderį Zahraną Hashimą.

Z. Hashimas matomas „Islamo valstybės“ vaizdo įraše, išplatintame po to, kai šis džihadistų judėjimas prisiėmė atsakomybę už sprogdinimus. Tačiau jo buvimo vieta nebuvo žinoma.

Pasak M. Sirisenos, Z. Hashimas, kuriam buvo apie 40 metų, vadovavo atakais prieš viešbutį „Shangri-La“ ir buvo lydimas antrojo sprogdintojo, vardu Ilhamas. Tai buvo vienas iš šešių sekmadienį saloje įvykdytų sprogdinimų, nusinešusių per 250 gyvybių.

Pareigūnų duomenimis, ekstremistai buvo suplanavę dar vieną ataką prieš viešbutį, bet ji buvo sužlugdyta.

Saugumo pajėgos uoliai ieškojo Z. Hashimo nuo tada, kai vyriausybė paskelbė, kad dėl sprogdinimų įtaria jo vadovaujamą grupuotę „National Thowheeth Jama'ath“ (NTJ).

Z. Hashimo pasirodymas „Islamo valstybės“ vaizdo įraše, kur matoma, kaip jis ir dar septyni asmenys prisiekia ištikimybę šio judėjimo lyderiui Abu Bakrui al Baghdadi, dar sustiprino nerimą dėl šio radikalo.

Iki atakų Z. Hashimas buvo palyginti mažai žinomas, nors vietos musulmonų lyderiai sako ne kartą pranešę pareigūnams apie jo ekstremistines pažiūras ir elgesį.