2014-aisiais, Džeksonvilyje, Floridoje, pradėjęs namo remontą, Aaronas Fraseris kasinėjo žemę ir iškasė Bonnie Haim palaikus, skelbia independent.co.uk.

Kai 1993-ųjų sausį moteris dingo, jos nužudymu ilgą laiką buvo įtariamas Michaelis Haimas.

A. Fraseris, kuriam tuo metu buvo treji, socialiniams darbuotojams sakė, kad „tėvelis nušovė mamytę“, tačiau jo tėvas dėl įkalčių trūkumo apkaltintas nebuvo.

Aptikus B. Haim palaikus, jos vyras buvo suimtas ir apkaltintas antrojo laipsnio žmogžudyste.

„Tiesa visuomet gulėjo ten, palaidota kieme“, – antradienį per savo pirmąjį M. Haimo proceso pareiškimą sakė valstijos prokurorės padėjėjas Alanas Mizrahi.

Liudydamas teisme, A. Fraseris pasakojo, kad jis ir jo svainis, kasinėdami vaikystės namų kieme esantį sodą, rado motinos palaikus.

„Aš atsitiktinai išmečiau krepšį ir pamačiau kažkokį dalyką, kurį galėčiau apibūdinti kaip kokoso riešutą. Pakėliau tą daiktą nuo žemės ir paaiškėjo, kad tai – viršutinė kaukolės dalis. Laikiau ją savo rankoje. Pažvelgiau į duobę ir pamačiau dantis. Tuo metu taip pat išvydau viršutinę akiduobių dalį“, – pasak vietos televizijos stoties WJXT, sakė vyriškis.

Kaltintojai prisiekusiesiems teigė, kad B. Haim prieš nužudymą ketino palikti savo vyrą.

Po motinos dingimo A. Fraseris socialiniams darbuotojams sakė, jog „tėvelis nuskriaudė mamytę“ ir „tėvelis nebegalėjo jos pažadinti“.

A. Fraseris, kuris vėliau buvo įvaikintas, aptiko savo motinos kūną restauruodamas namus, kuriuos gavo kaip kompensacijos už neteisingą bylą dėl nužudymo prieš jo tėvą dalį.

Šalia kūno buvo užkasta panaudoto 22 kalibro šovinio tūta iš to paties šautuvo, kuris priklausė M. Haimui. Patologas pateikė išvadą, kad B. Haim mirė nuo dubens sužeidimų, sutampančių su ginklo padaryta žaizda.

M. Haimą ginanti Janis Warren teigė, jog Džeksonvilio šerifo biuras 1993-aisiais prastai atliko tyrimą ir netyrė kitų galimų įtariamųjų.

M. Haimas neigia nužudęs savo žmoną.

„Mes sutinkame, kad ji mirusi. Sutinkame, kad kieme buvo rastas jos kūnas. Tačiau jiems reikės įrodyti, kad tą padarė jis. Įrodymų trūkumas šioje byloje nusveria bet kokius pateiktus įrodymus“, – prisiekusiesiems kalbėjo M. Haimo advokatė.

Teismo procesas tęsiasi toliau.