„Aš tikrai džiaugiuosi, kad vakar buvo audringa diskusija, ir tai nėra vien tuščias lozungas, kad švietimas yra mūsų prioritetas. Visi ministrai praktiškai dalyvavo labai aktyviai, labai nedažnai taip būna, kad tokiu klausimu pasisakytų beveik visi, ir tie pokyčiai bus padaryti“, - sakė premjeras.

Trečiadienį Vyriausybėje S. Skvernelis priekaištavo, kad, nepaisant Vyriausybės siekio sutelkti mokytojų rengimą trijuose universitetuose, valstybės finansuojamos pedagogikos studijos paskirstomos po įvairias aukštąsias mokyklas.

Pasak premjero, rengiant valstybės studijų finansavimo planą reikia orientuotis ne tik į tai, kas šiandien yra reikalinga šalies ekonomikai, bet dėmesį skirti ir kalbai, literatūrai, kultūrai.

„Ypač kalbant apie gydytojus rezidentus, taip pat apie tas profesijas, kurios yra tikrai šiandien Lietuvos ekonomikai reikalingos (...) Negalime orientuotis tiktai į tai, kas šiandien tikrai reikalinga šalies ekonomikai, ūkiui ir pamiršti, tai, kas mums taip pat labai svarbu: kalba, literatūra, kultūra, menas. Džiaugiuosi, kad tokios diskusijos vyksta ir pirmadienį, tikiuosi, kad vėl bus posėdis, ir jis bus ne mažiau audringas, mes sprendimus priimsime “ , - sakė S. Skvernelis.