Reikiamo parašų skaičiaus nesurinko Petras Auštrevičius, Petras Gražulis, Alfonsas Butė, Kazimieras Juraitis.

Gitanas Nausėda atnešė pirmasis parašus dar kovo 22 d. Jis nurodė, kad surinko 18 769 parašus popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 24 563 parašus internetu.

Saulius Skvernelis surinko 30 466 parašus popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 6641 parašus portale „Rinkėjo puslapis".

Ingrida Šimonytė VRK įteikė rekordinį skaičių surinktų parašų. Į prezidentus besitaikanti kandidatė nurodė, kad buvo surinkti 27 647 parašai popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 40 431 parašas internetu.

Vytenis Povilas Andriukaitis surinko 18 806 parašus popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 10 878 parašus internetu.

Arvydas Juozaitis, grąžindamas parašų rinkimo lapus, nurodė, kad buvo surinkti 22 508 parašai popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 13 906 parašai internetu.

Į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) rinkėjų parašus atnešė ir pretendentas į prezidentus Mindaugas Puidokas. Seimo narys džiaugėsi, kad surinko reikalingą parašų skaičių. Susumavus elektroninius bei parašus popieriniuose parašų rinkimų lapuose, kandidatas surinko apie 29 tūkstančius rinkėjų parašų.

Valdemaras Tomaševskis surinko 28 497 parašus popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 725 parašus internetu.

Patikslinta kovo 28 d. apie 17 val. Šalies vadovo posto siekiančio europarlamentaro Valentino Mazuronio atstovas Valdas Skarbalius Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ketvirtadienį 15 val. grąžino parašų rinkimo lapus. Į prezidentus besitaikantis V. Mazuronis surinko 17 529 parašus popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 7426 parašus portale „Rinkėjo puslapis“. Pats pretendentas kandidatuoti Prezidento rinkimuose į VRK neatvyko.

Naglis Puteikis paskutinis iš pretendentų pateikė rinkėjų parašus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Į prezidentus besitaikantis kandidatas nurodė, kad buvo surinkti 10 585 parašai popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 10 727 parašai portale „Rinkėjo puslapis“.

Pagal Konstituciją, kandidatu į Respublikos Prezidentus įregistruojamas Lietuvos Respublikos pilietis, atitinkantis teisės aktuose nustatytas sąlygas ir surinkęs ne mažiau kaip 20 tūkstančių rinkėjų parašų.

Prezidento rinkimų įstatymas numato, kad pretendentų būti kandidatais į Respublikos Prezidentus parašų rinkimas baigiamas 2019 m. kovo 28 d.

Patvirtinti kandidatų sąrašai š. m. balandžio 12 d. bus paskelbti VRK interneto svetainėje.

Sąrašas dar gali šiek tiek aptrupėti

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė neatmetė, kad po parašų patikrinimo kandidatų sąrašas dar gali šiek tiek aptrupėti.

Jos teigimu, net, jei ir parašai buvo rinkti tvarkingai, paprastai 3-5 procentai parašų nubyra.

„Rinkėjai pateikia ne visą informaciją, kažką nurodo klaidingai, susimaišo, pamiršta, kartais tas pats žmogus pasirašo du kartus – vienam ir kitam parašų rinkikui arba ir popieriniame lape, ir elektroniniu būdu. Tokiu atveju abu parašai anuliuojasi. Jeigu parašų rinkimas – nelabai tvarkingas, gali būti ir apie 10 proc. išbrokuotų parašų“, – sakė L. Matjošaitytė.

2014 m. po parašų patikrinimo liko septyni kandidatai, o pretendentų tapti kandidatais buvo 12.