„Dabar vėl nauji pasiūlymai, ir jie sukelia naujas diskusijas. Reikėtų imtis ir ryžtingai jau pabaigti tą įstatymą, nes jis nuolat kelia aistras, kelia diskusijas ir visuomenėje. Tai turbūt visuomenės reikėtų neaudrinti, bet susitarti vieną kartą dėl tų pataisų ir užtikrinti vaikų saugumą. (...) Labai svarbu, kaip komitetai dirbs. Ten ateina ir tėvų forumų atstovai, jie dalyvauja diskusijoje, ir tai yra gerai. Tai kiek laiko diskutuos komitetai, nuo to priklausys, bet manau, kad gal per kokį mėnesį mes turėtume pabaigti šio įstatymo priėmimą“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Pasak V. Pranckiečio, įstatymo pataisose turi būti atsižvelgta į visus siūlymus ir rastas balansas. Taip pat esą reikia atsižvelgti į socialinius darbuotojus, kurie vykdys įstatymą.

„Dabar yra tiktai pasiūlymai pateikti. Ir mes visada labai susijaudiname, kai būna tik pateikti pasiūlymai, nes jie atsirado. Tie pasiūlymai bus svarstomi komitete, ir komitetas pasakys savo nuomonę. (...) O kad mes turime elgtis su šeimomis civilizuotai, su vaikais civilizuotai, tai neabejojame dėl to. Dar trečia dalis to darbo tai yra socialiniai darbuotojai, vaiko teisių darbuotojai, kad jų taip pat neatgrasintų nuo darbo, kad jie norėtų tą darbą dirbti, liktų savo pozicijose ir gintų mūsų jautriausią grupę - vaikus“, - sakė V. Pranckietis.

Po audringų diskusijų komitetuose Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas Seimas plenariniame posėdyje pradėjo svarstyti vasario viduryje. Atsiradus daug siūlymų, svarstymas vėl perkeltas į komitetus.

Siūlymų, kaip taisyti šį įstatymą, - ne viena dešimtis. Buvo įregistruoti du pataisų paketai - Seimo nario Ramūno Karbauskio ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Socialinių reikalų ir darbo bei Teisės ir teisėtvarkos komitetai, svarstydami pataisas, šiuos projektus sujungė. Žmogaus teisių komitetas buvo nusprendęs nesvarstyti R. Karbauskio įregistruotų įstatymo pataisų ir iš esmės pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymams. Įstatymo pataisas svarstant plenariniame posėdyje, dar buvo pateikta įvairių siūlymų, kaip taisyti įstatymą.