„Sveikinu su pavasariu ir nauja Seimo sesija – paskutine mūsų bendro darbo sesija. Tikiuosi, ji bus darbinga, nepaisant, kad jos metu ne kartą eisime prie rinkiminių urnų, o rinkimų agitacija skambės dažniau nei Seimo gongas, skelbiantis apie priimtus įstatymus“, – sako D. Grybauskaitė besikreipdama į sekmadienį pavasario sesiją pradedančius parlamentarus.

Jos sveikinimą parlamentui sekmadienį išplatino Prezidentūra.

D. Grybauskaitės antroji kadencija baigiasi šių metų liepą. Gegužę vyks prezidento ir Europos Parlamento rinkimai.

„Vienas svarbiausių laukiančių darbų – vaikų teisių apsaugos pagrindų įstatymas. Mūsų šalies vaikų gerovė ir saugumas turi išlikti aukščiausiu prioritetu“, - sveikinime pabrėžia prezidentė.

Anot jos, socialiai saugūs turi jaustis ir viešojo sektoriaus darbuotojai, „kurių atlyginimų klausimai turi būti sprendžiami sistemiškai, o ne spaudžiant streikuotojams gatvėje“.

Kovai su korupcija, D. Grybauskaitės teigimu, reikia ne lozungų, o efektyvių priemonių.

„Todėl diskusijos dėl civilinio turto konfiskavimo, lobizmo, interesų deklaravimo tobulinimo turi nepamesti svarbiausio tikslo – skaidrios, teisingos, pažangios, patikimos valstybės kūrimo“, – teigia šalies vadovė.

Ji sako per abi kadencijas inicijavusi 134 įvairius įstatymų projektus, šios kadencijos Seimui pateikusi 43 įstatymų projektus.

„(...) Didžioji dauguma priimti, tikiuosi pritarimo sulauks ir likusieji: dėl Teismų sistemos tobulinimo, konkurencijos stiprinimo ir antstolių kontrolės. Tikiuosi jūsų pritarimo ir dėl naujai teikiamų projektų, siūlančių atverti valstybės duomenis, skelbti daugiau atrankų priimant dirbti į viešąjį sektorių, skaidrinti viešųjų pirkimų komisijų darbą“, – sako prezidentė.

Kadenciją baigianti šalies vadovė dėkojo parlamentarams už bendrą darbą: „Iššūkių turėjome ir turėsime visada – svarbiausia, kad jų akivaizdoje išliktume ištikimi sąžinei, demokratijai ir teisės viršenybei“.