Pasak jo, konservatorių partijos kandidatei Ingridai Šimonytei vien tik su konservatorių rinkėjų palaikymu išeiti į antrą turą nelabai yra galimybių. R. Karbauskis pažymi, kad jei I. Šimonytė nepritrauks kitų komitetų palaikymo, ji antro turo gali nesitikėti.

,,Prezidento rinkimai yra asmenybių rinkimai, aš manau, kad mes turime labai geras galimybes būti antrame ture. S. Skvernelis turėtų kovoti tikriausiai su G. Nausėda antrame prezidento rinkimų ture“, - Delfi.lt portalui teigė R. Karbauskis.

Pasak jo, G. Nausėda pretenduoja į įvairų rinkėją, bet labiausiai į liberalių pažiūrų elektoratą, o I. Šimonytė, anot R. Karbauskio, - tik į konservatorių. Todėl jai norint patekti į antrąjį turą, reikia patraukti ir kitų komitetų balsų.

„Jeigu konservatoriai skaičiuoti moka, o jie moka skaičiuoti, jų palaikymo procentas geriausiu atveju yra tik 16 proc., nes jie tikrai nepretenduoja į kitų komitetų balsus, nes visai ne tie elektoratai. Tai su tokiu rezultatu I. Šimonytė niekaip į antrą turą nepateks, juk reikia kokių 24 proc. Gal rinkimų metu liberalų rinkėjas pradės balsuoti. Jeigu balsuos tik konservatorių rinkėjai, antras turas neįmanomas. G. Nausėda pretenduoja į liberalų rinkėją ir tai matyti iš apklausų“, - teigė R. Karbauskis.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2019 m. gegužės 12 d.