,,Mano sėkmingi rinkimai, kaip ir visų atstovaujančių šiuose rinkimuose, pirmas žingsnis yra antras turas“ , - sakė V. Mazuronis.

Pasak jo, skirtingai nei kiti kandidatai, jis atstovauja visiems Lietuvos žmonėms.

,,Aš nei viduriui, nei viršui, nei apačiai atstovauju. Aš atstovauju tiems žmonėms, kurie mato, kad Lietuvoje reikalingi radikalūs pokyčiai. Aš žinau, kaip tai padaryti (...) atstovauju tiems žmonėms, kurie Lietuvoje nori gyventi geriau, kurie geriau nenori gyventi, tegul balsuoja už likusius“, - teigė V. Mazuronis.

,,Tikiuosi sudalyvauti sėkmingai Prezidento rinkimuose, nes tarp dabartinių kandidatų yra ne tiek jau daug, kurie žino, ką Lietuvoje reikėtų pakeisti, ypač artėjančiu laikmečiu, kuris reikalaus daug pakeitimų (...) Esu pats save išsikėlęs kandidatas, jeigu partijos, visuomeniniai judėjimai ar pavieniai žmonės mane parems, būsiu dėkingas“, - teigė V. Mazuronis

V. Mazuronis sukritikavo devynis kandidatus, kurie užsiregistravo šeštadienį, per Vasario 16-osios šventę.

„Manau, kad tie, kurie pirmieji atėjo, iš viso reikėtų neužskaityti to dokumentų pateikimo, nes buvo valstybės šventė, tai, užuot šventę valstybės šventę, bėgo su biurokratiniais popieriukais, atrodė, kad dangus griūna“, - VRK teigė V. Mazuronis

Teisės aktai įpareigoja VRK per 3 dienas nuo pareiškinių dokumentų gavimo išduoti pretendentui rinkėjų parašų rinkimo lapus. Pagal Konstituciją, kandidatas į Prezidentus turi surinkti ne mažiau kaip 20 tūkstančių jo kandidatūrą palaikančių rinkėjų parašų.

Pirmadienį dokumentus pateikė ir Arvydas Juozaitis bei Valdemaras Tomaševskis, o šeštadienį - Ingrida Šimonytė, Mindaugas Puidokas, europarlamentaras Vytenis Povilas Andriukaitis, Gintanas Nausėda, Saulius Skvernelis, Seimo narys Naglis Puteikis, Petras Auštrevičius, taip pat - Kazimieras Juraitis ir Alfonsas Butė.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną, antrasis turas numatytas gegužės 26 dieną.