„Po paskutinių aštrių jo pasisakymų kalbėjau su juo ir kitais mūsų žmonėmis, stengiausi, kad jis išliktų daugumoje ir save identifikuotų kaip ,,valstiečių“ partijos narį. Tačiau jo apsisprendimas ir tas menamas, o galbūt ir tikras, žmonių kvietimas dalyvauti rinkimuose yra jo asmeninis apsisprendimas“, - teigė Seimo pirmininkas.

V. Pranckietis sako, kad Naglio Puteikio pasitraukimas iš ,,valstiečių“ frakcijos neturėtų paveikti daugumos sprendimų. Pasak Seimo vadovo, dauguma išlieka užtikrinta.

„Iš frakcijos traukiasi, bet priklausys nuo to, kaip jie balsuos tie žmonės. Vis tiek turėtume turėti bent jau užtikrintą daugumą, kad sprendimai būtų priimami“, - sakė jis.

Seimo narys M. Puidokas pirmadienį pranešė stabdąs narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS) ir pareiškė dalyvausiąs Prezidento rinkimuose.

„Sulaukęs oficialaus kvietimo ir raginimo (...), turėjau persvarstyti savo sprendimus. (...) Nenoriu nuvilti žmonių (...) Stabdau savo įgaliojimus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje ir dalyvausiu prezidento rinkimuose“, - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė M. Puidokas.