Izraelio kariuomenės duomenimis, palestiniečių grupės buriavosi įvairiose vietose prie pasienio su Izraeliu tvoros. Jie degino padangas ir karių kryptimi mėtė akmenis, padegamuosius užtaisus ir granatas, sakė kariuomenės atstovas. Kariai į neramumus reagavo atitinkamomis priemonėmis.

Dviem asmenims pavyko perlipti tvorą ir patekti į Izraelio teritoriją. Kariai į juos paleido šūvius. Tada abu asmenys grįžo į Gazos ruožą, sakė atstovas.

Nuo kovo pabaigos per protestus Gazos pasienyje, Sveikatos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 240 palestiniečių ir tūkstančiai buvo sužeisti. Demonstrantai reikalauja teisės palestiniečių pabėgėliams grįžti į dabartinio Izraelio teritoriją.

Be to, jie nori, kad būtų nutraukta daugiau kaip dešimtmetį trunkanti jų teritorijos blokada, prie kurios prisideda ir Egiptas. Abi šalys blokadą argumentuoja saugumo interesais.

Gazos Ruože du milijonai žmonių gyvena sudėtingomis sąlygomis. Jiems, be kita ko, trūksta geriamo vandens ir elektros. Gazos Ruožą valdantį judėjimą „Hamas“ ES, Izraelis ir JAV vadina teroristine organizacija.