N. Maduras ketvirtadienį turėtų būti prisaikdintas antrajai šešerių metų kadencijai. Kairės pakraipos N. Maduras prezidentu buvo perrinktas gegužę. Tačiau opozicija boikotavo rinkimus, o tarptautinė bendrija pavadino juos nedemokratiškais. Vis dėl to minėtas parlamento pareiškimas yra tik simbolinis gestas, nes N. Maduras, pakeisdamas parlamentą Konstitucine Asamblėja, de facto atėmė iš jo valdžią.

Tuo tarpu prieš N. Madurą protestuoja ir Lotynų Amerikos šalys bei JAV. Vadinamosios Limos grupės užsienio reikalų ministrai penktadienį užginčijo M. Maduro teisėtumą. 12 Lotynų Amerikos šalių ir Kanada paskelbė, kad nepripažins naujos N. Maduro kadencijos. Jos paragino prezidentą grąžinti valdžią parlamentui ir surengti naujus rinkimus.

JAV, kurios praėjusiais mėnesiais paskelbė Venesuelai virtinę sankcijų, šeštadienį patvirtino savo paramą opozicijai šioje šalyje. Nacionalinė Asamblėja yra vienintelė „demokratiškai išrinkta institucija“ Venesueloje, sakė Valstybės departamento atstovas Robertas Palladinas.