Bedarbių skaičius sumažėjo 6,17 proc., palyginti su 2017 m. duomenimis, teigiama ministerijos pranešime. Nors Ispanijos bedarbių skaičius nuo 2013 m. stabiliai mažėja, šaliai išsikapsčius iš pasaulinės finansų krizės, valstybės nedarbo lygis yra antras pagal dydį euro zonoje po Graikijos.

Ministerijos pateiktas bedarbių skaičius buvo žemiausias nuo pat 2009 metų.

Ekonomikos ministrė Nadia Calvino Ispanijos radijui sakė, kad šalies ekonomika „kuria darbo vietas pakankamu tempu“.

Ji prognozavo, kad 2018 m. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas sudarė apie 2,6 proc. Jos prognozės yra šiek tiek palankesnės nei centrinio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF), kurie prognozavo 2,5 proc. BVP augimą praeitais metais.

Skaičiuodama bedarbių skaičių, Darbo ministerija įskaičiuoja tik gyventojus, užsiregistravusius valstybinėje darbo biržoje. Būtent dėl to ministerijos rodikliai yra žemesni nei Ispanijos statistikos agentūros (INE).

Spalio pabaigoje INE paskelbė, kad šalyje buvo 3,33 mln. bedarbių, o nedarbo lygis siekė 14,55 proc.

Ispanijos vyriausybė planuoja investuoti 2 mlrd. eurų į kovą su jaunimo nedarbu, kurį valdžia planuoja per trejus metus sumažinti iki 23,5 proc. Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) duomenimis, 2017 m. jaunimo nedarbo lygis Ispanijoje siekė 38,7 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)