„Vakar valdyba nubalsavo už mano kandidatūrą. Jau čia niekas nepasikeis, aš taip įsivaizduoju, nebeperkalbėsiu kolegų. Aš esu komandos žmogus, jeigu komanda priima sprendimą, tai jį turi daryti, turi įvykdyti. Tik tiek, kad labai reikės daug darbo fiziškai įdėti, nes ir partijos pirmininkas – ir po Lietuvą reikia važinėti, ir kartu ir Vilniaus rinkimai, tai toks labai didelis darbo krūvis“, – DELFI sakė jis.

Paklaustas, ar mano, kad jo konkurentai kovoje dėl Vilniaus mero posto yra stiprūs, R. Žemaitaitis teigė, kad taip nemano.

„Aš savo darbais tą darbą dirbu, apie kandidatus, konkurentus stengiuosi kuo mažiau domėtis ar kalbėti. Žadėti gali daug, nes kiek man čia teko girdėti arba iš spaudos, arba čia, Seime, tai vienas stadioną stato, antras metro, trečias dar kažką, atrodo, kad jie gyvena kaip minimum Šveicarijoje ir Vilniaus savivaldybės biudžetas kaip nacionalinis biudžetas mūsų - 10,5 mrld. eurų. Tai mažiau kalbėtų, o parodytų, ką padarė“, – sakė politikas.

DELFI primena, kad šiuo metu kandidatais į Vilnius merus yra pasiskelbę dabartinis sostinės meras Remigijus Šimašius, konservatorius Dainius Kreivys, liberalas Martynas Nagevičius, socialdemokratas Gintautas Paluckas, liberalas Artūras Zuokas, „valstietis“ Virginijus Sinkevičius ir kiti.