„Aš galiu pasakyti viena: ir aš žinau tuos kandidatus, ir prezidentei jie yra pristatyti. Aš tikiuosi, kad netrukus išgirsime tas pavardes, ir aš labai tikiuosi, kad visi kandidatai į ministrus, jeigu jie taps ministrais, bus teigiamai priimti bendruomenių“, - trečiadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jis leido suprasti, kad siūlomi kandidatai yra savo sričių profesionalai. „Jie savo pareigas tikrai gali vykdyti kaip stiprūs savo sričių profesionalai“,- teigė R. Karbauskis.

Jis atsisakė pasakyti, ar aplinkos ministro postas gali būti pasiūlytas „socialdarbiečiams“. „Aš nepasakysiu to tol, kol nepasakys premjeras. Premjeras sprendžia, kas yra kandidatai“, - pridūrė R. Karbauskis.

Valdančiosios frakcijos lyderis nesiėmė prognozuoti, ar nauji ministrai bus paskirti iki Naujųjų metų ar po Naujųjų, nes tai priklausys ir nuo Lietuvos prezidentės D. Grybauskaitės.

„Jeigu spėsime, tai jie galės prisiekti dar šiais metais, jeigu ne - tai pratęsti planuojamoje sesijoje sausio mėnesį“, - mano R. Karbauskis.

Pirmadienį Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis sakė, kad šią savaitę ketina pateikti Seimui trijų kandidatų į laisvas ministrų kėdes pavardes, primena ELTA.

Premjeras nesiėmė komentuoti kalbų, kad užimti aplinkos ministro postą gali būti pasiūlyta „socialdarbiečiui“ Andriui Palioniui.

Praėjusią savaitę prezidentė D. Grybauskaitė pasirašė dekretus, kuriais priėmė švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atsistatydinimą ir atleido Kęstutį Navicką iš aplinkos ministro pareigų.

Du ministrai postus jau paliko, dekretas dėl kultūros ministrės L. Ruokytės-Jonsson įsigalios gruodžio 21 dieną.