Šis žingsnis yra dar vienas geros valios gestas tarp abiejų Korėjų, siekiančių gerinti santykius vykstant platesnėms Vašingtono ir Pchenjano deryboms dėl branduolinės problemos sprendimo.

Pietų Korėjos Susivienijimo ministerija paskelbė, kad sunkvežimiai su insekticidais kirto sieną ir iškrovė krovinius Šiaurės Korėjos pasienio mieste Kesonge.

Šiaurės Korėjoje taip pat lankosi Pietų Korėjos miškų pareigūnai, kurie aptaria būdus, kaip bendrai kovoti su pusiasalyje paplitusia pušų liga. Ją sukelia parazitinės apvaliosios kirmėlės, kurias platina vabalai. Užkrėsti medžiai džiūsta ir žūva.

Penktadienį abi Korėjos planuoja pradėti 18 dienų truksiantį bendrą tyrimą dėl Šiaurės Korėjos rytine ir vakarine pakrantėmis einančių geležinkelio linijų, kurias norima sujungti su Pietų Korėjos geležinkeliais.

Tačiau nepaisant tyrimų ir planuojamos darbų pradžios ceremonijos, abi šalys negali daug pasistūmėti į priekį be JAV sankcijų Šiaurės Korėjai panaikinimo, kuris mažai tikėtinas, jei Pchenjanas nežengs ryžtingesnių žingsnių branduolinių ginklų ir raketų atsisakymo link.