„Buvo sunku pripažinti, kad pralaimėjau. Kad nesu pati geriausia, pati pačiausia ir vienintelė. Galbūt dėl to buvo skaudžiausia ir sunkiausia tai pripažinti“, - prieš LNK gyvenimo būdo laidos „Nuo... Iki...“ kameras atviravo M. Šedžiuvienė.

Pagaliau ji jaučiasi rami ir nelieja ašarų dėl iširusios santuokos. Nusprendusi skirtis su 16 metų vyresniu verslininku ir politiku Andriumi Šedžiumi, Monika sako gyvenimą pradėjusi iš pradžių. Iš gimtųjų Šiaulių ji persikraustė į Vilnių, susirado vedėjos darbą internetinėje loterijoje ir išsinuomojo butą.

„Buvau nusivylusi vyrais. Galvojau, kad jie visi tokie. Man buvo brukama tokia mintis, kad visi vyrai eina į kairę. Man buvo sakoma, kas gi čia manimi norės rūpintis, kas gi mane norės išlaikyti ir tave mylėti? Tokių kaip aš esą yra daug, o tokių vyrų kaip jis – vienetai“, - A. Šedžiaus kadaise ištartus žodžius perpasakojo M. Šedžiuvienė.

Monika pasidžiaugė, kad tokias sutuoktinio kalbas girdėjusi ne ji viena. Jos draugė – taip pat.

„Esu sulaukusi tokių dalykų. Mano savivertė buvo numesta, sutrypta. Galvojau, kad gyvenime daugiau nebeturėsiu jokių santykių. Ir nepasitikėjau, ir pati nenorėjau, ir nebuvau pasiruošusi. Tačiau laikas gydo žaizdas“, - pasakojo Monika.

Dabartinis Monikos širdies draugas gyvena ir dirba Airijoje. Tačiau nei vardo, nei kuo jis užsiima, Monika nenori atskleisti. Jai svarbiausia, kad naujasis vaikinas myli ją ir vaiką.

„Jis už mane porą metų vyresnis. Su šiuo žmogumi susipažinau prieš 12 metų, tačiau bendravimas nevyko. Tiesiog jeigu pasimatydavome, pasisveikindavome. Visai neseniai galbūt pradėjome dažniau bendrauti ir galvoti, kas būtų, jeigu būtų bendra ateitis. Esu ne kartą išgirdusi frazę, kad myli vaiką kaip savo ir kad tai yra jo vaikas. Bet mano vaiko neįmanoma nemylėti“, - pasakoja M. Šedžiuvienė.

Paklausta, ar nemano, kad Andrius būtent dėl naujojo draugo pyksta ir būtent dėl jo nori prisiteisti vaiko globą, Monika sakė, kad jos mylimasis vaiku rūpinasi neprasčiau nei tikrasis jo tėvas.

Šis faktas man labai malonus. Ar Andrius pyksta dėl to, nežinau, nes mes draugauti pradėjome visai neseniai, prieš kelis mėnesius visa tai pradėjo panašėti į draugystę ir bendros ateities planavimą“, - sako ji.

Monika tiki likimu ir mano, kad gyvenime niekas nevyksta šiaip sau. Monika niekaip kitaip neranda paaiškinimo, kodėl su seniai pažįstamu vaikinu bendravimas vėl atsinaujino po 12-os metų, būtent tuomet, kai jos santuoka iširo. Neseniai socialiniuose tinkluose Monika pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti ant bevardžio piršto spindintis žiedas.

„Man sakė, kad pasipirš tik tuomet, kai aš išsiskirsiu. Tai yra mano draugo pasakymas ir, tikėkimės, išlauks. Šis žiedukas kainavo 35 eurus, kurį įsigyjau atėjusi susitvarkyti nagus. Tai tebuvo žaidimas. Taip ir žinojau, kad visi taip pagalvos. Tai apgalvotas žingsnis, kad atstumčiau kitus vyrus nuo savęs, kad mažiau domėjimosi sulaukčiau“, - kalbėjo pašnekovė.

Monika atvira: ji jauna, graži, žinoma, todėl vyrų dėmesio jai nestinga. Tiesa, jis ne visada būna malonus.

„Yra siūlę ir išlaikyti, ir paremti, ir sakė, kad labai laukia mano skyrybų, nes sakė, mane jau seniai buvo nusižiūrėjęs, bet neva pas mane buvo šeima. Yra visokių buvę žinučių, bet man tie pasisakymai kvailokai skamba. Kai kurie žmonės tiesiog nuoširdžiai bando užkalbinti. O kai kurie rašo istorijas, kaip manęs laukė ir kaip man nori kažką duoti. Žmogau, tu net realiai manęs nematei, kaip tu gali sakyti, kad aš tau patinku. Tai kas tau patinka, mano išvaizda? Tai kas tuomet, mainai kažkokie vyksta?“, - apie užklupusį vyrų dėmesį pasakojo ji.

Buvęs sutuoktinis Andrius Šedžius, pasako Monikos, nebuvo nei labai valdingas, nei pavydus, nei bandė ją kontroliuoti. Ji tvirtina, kad kaip tik buvo atvirkščiai – ji stokojo dėmesio ir rūpesčio.

„Sakyčiau, kaip tik buvau labai apleista. Tokia, kuria nebuvo domimasi, ką aš mėgstu, ką aš noriu veikti, ką veikiu ir kokios mano dienos problemos. Aišku, mano problemos prieš jo galbūt yra niekinės, bet mes visi mėgstame būti išklausyti ir pakalbinti vakare“, - atviravo Monika.

Prieš penkeris metus Monika su Andriumi tuokėsi per jo gimtadienį. Ji neslepia, kad norėtų dar kartą ištekėti ir susilaukti dar bent dviejų vaikų. Tiesa, antrą kartą ji labai norėtų tuoktis bažnyčioje.

„Dabar esu tokia, kad nenoriu niekur skubėti. Nenoriu padaryti klaidingų žingsnių, sprendimų. Viskas yra gerai. Man labai patinka mano situacija. Man labai patinka lėtas plaukimas. Noriu, kad viskas būtų užtikrinta, kad nebūtų absoliučiai jokių abejonių. Ir dabar nėra tų abejonių, bet maža kas, gyvenime būna, norisi apsidrausti 110 procentų, kad paskui nereikėtų graužtis, kodėl paskubėjau“, - atviravo M. Šedžiuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (336)