Metinė infliacija, liepą siekusi 2,1 proc., rugpjūtį pakilo iki 2,3 proc. ir buvo didžiausia nuo vasario mėnesio, pranešė Nacionalinis statistikos biuras.

Ekonomistai prognozavo, kad metinė infliacija paskutinį vasaros mėnesį sudarys 2,1 procento.

Ekspertai įspėja, kad, Kinijai įvedus muitus iš JAV importuojamoms sojų pupelėms – svarbiam gyvūnų pašaro komponentui, – daugiausia gyventojų turinčioje pasaulio šalyje gali pabrangti maistas.

Rugpjūtį, palyginti su liepos mėnesiu, kiaušiniai pabrango 12 proc., o daržovės – 9 procentais. Kiaulienos kainos per mėnesį pakilo 6,5 proc., tačiau prie to prisidėjo ir šalyje nustatytas afrikinio kiaulių maro protrūkis.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) yra pažadėjęs nustatyti importo muitus dar 200 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms, kurie gali būti įvesti pačiu artimiausiu metu. Jis taip pat yra davęs suprasti, kad galiausiai didesni muitai gali būti nustatyti visam JAV importui iš Kinijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)