„Turkija po šių (valiutos) kursų svyravimų iškils stipresnė“, - B. Albayraką, pasisakiusį per telekonferenciją ketvirtadienį, citavo valstybinė TRT televizija. Dalyvauti telekonferencijoje su B. Albayraku užsiregistravo apie 3000 investuotojų iš JAV, Europos ir Azijos.

„Nėra jokio TVF plano, šiuo metu pagrindinis mūsų dėmesys - kaip pritraukti tiesioginių investicijų“, - pridūrė ministras.

B. Albayrakas, Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano žentas, liepą buvo paskirtas finansų ministru, ir jo laukia nelengva užduotis sutvarkyti šalies ekonomiką.

Turkijos valiuta smunka, šaliai priėjus diplomatinę aklavietę su savo NATO sąjungininkėmis JAV. Turkijos ir JAV santykiai seniai yra įtempti, tačiau pastaruoju metu jie dar labiau paaštrėjo dėl JAV pastoriaus Andrew Brunsono kalinimo. Evangelikų dvasininkas nuo 2016 metų spalio yra laikomas Turkijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu ir terorizmu.

Įtampa tarp Turkijos ir Jungtinių Valstijų padidėjo JAV prezidentui Donaldui Trumpui paskelbus, kad JAV padvigubins importo tarifus plienui ir aliuminiui iš Turkijos.

Lira per dvi dienas prarado penktadalį savo vertės, tuo tik apsunkindama šalies ekonomikos būklę. Infliacija Turkijoje jau artėja prie 16 procentų.

Šalies nacionalinė valiuta kiek atsigavo po to, kai Turkijos centrinis bankas paskelbė esąs pasirengęs „imtis visų būtinų priemonių“ siekiant užtikrinti finansinį stabilumą po liros griūties ir pažadėjo suteikti bankams likvidumo.

B. Albayrakas pareiškė, kad fiskalinei disciplinai nebus taikoma jokių nuolaidų ir pridūrė. „Mes sieksime kiek įmanoma greičiau sumažinti infliaciją iki vienaženklio skaičiaus“.

Finansų ministras taip pat pabrėžė, kad prioritetinis dėmesys bus skiriamas struktūrinėms reformoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)