„Viešas asmuo be kitų prievolių, turi dar dvi: viena – deklaruoti pajamas už praėjusius metus, tai padaryti reikia einamųjų metų gegužės pirmosios. Antroji prievolė – deklaruoti sandorius. Tai padaryti reikia per trisdešimt dienų po sandorio sudarymo“, – feisbuke parašė G. Landsbergis.

Pasak jo, kaip ir kiekvienais metais, jo šeima būtent taip ir padarė.

„2018-05-16 įsigyta SEB Modern growth fondo vienetų už 750.000 eurų. Sandoris deklaruotas 2018-05-30. Pajamos gautos iš Austėjos verslo daug metų kauptų dividendų. Ryšiai su verslu deklaruoti, o gautos pajamos bus deklaruotos iki kitų metų gegužės pirmosios – taip, kaip reikalauja įstatymas“, – dėstė G. Landsbergis.

Jis taip pat atsikirto vertybinių popierių įsigijimo aplinkybėmis suabejojusiai A. Širinskienei.

„Tuo pačiu norėčiau paraginti Agnę ne tik seilę varvinti ir akutėmis žibinti į Ramūną, bet(jei pavyksta ir tai, ir tai) padėti jam deklaruoti jo pajamas ir išlaidas, dėl ko VTEK (Vyriausioji tarnybinės etikos komisija) ne vieną kartą yra pripažinusi Ramūną pažeidusiu įstatymą“, – rašė G. Landsbergis.

Širinskienė kreipėsi dėl vertybinių popierių į VMI ir FNTT

A. Širinskienė feisbuke rašė, kad pirmadienį kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą, prašydama įvertinti, ar G. Landsbergio pirkinys – vertybiniai popieriai už 750 tūkst. eurų – neatskleidžia neteisėto praturtėjimo.

„Iš konservatorių lyderio turto deklaracijos akivaizdu, kad bent jau 2018 m. pradžioje jis (net ir prisidėjęs absoliučiai visas žmonos santaupas) tokių piniginių lėšų negalėjo turėti, juolab šiemet nedeklaravo jokių pardavimo sandorių, dovanų ar paskolų, kurios galėjo tapti papildomų lėšų šaltiniu“, – rašė A. Širinskienė.

Ji taip pat informavo, kad dėl G. Landsbergio kreipėsi ir į VTEK.

„Turto deklaracijoje matyti, kad konservatorių lyderis turi asmeninį verslą (t. y. mažiausiai nuo 2015m. valdo nenurodytos bendrovės (ar bendrovių) akcijas), tačiau šios (-ių) bendrovės (-ių) užsispyrusiai nedeklaruoja privačių interesų deklaracijoje. Negana to, žurnalistams, kalbėdamas apie savo verslus dar ir (ne)paaiškina: „Nenoriu plėtoti verslo aplinkybių, dėl to, kad ne pats esu su tuo susijęs“. Įdomu ar ne? Politiniams konservatorių oponentams toks atsakymas būtų įvardintas kaip didžiausio nusikaltimo slėpimas?!“, – rašė A. Širinskienė.