Tradicinių amerikietiškų automobilių ir motociklų sąskrydyje „American Spirit 2018” Palangos svečiai galėjo išvysti kasdieniuose keliuose ne taip dažnai sutinkamų transporto priemonių.

Jau vienuoliktus metus organizuojamas renginys čia subūrė amerikietiškų automobilių gamintojų dalyvius ne tik iš Lietuvos – kai kurie automobiliai buvo atvykę iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos bei Rusijos.

Organizatorių teigimu, buvo renkamas triukšmingiausias, vikriausias, didžiausio žiūrovo dėmesio sulaukęs bei kitokiomis savybėmis išsiskiriantis sąskrydžio dalyvis.

J. Basanavičiaus gatvėje demonstruoti automobiliai pasitiko ir su amerikietiška kantri muzika. Pirmasis iš automobilių ekspozicijoje – „Cougar mercury“. Nors automobilis „ne pirmos jaunystės“, bet vis tiek atrodė įspūdingai. Beje, jis bene vienintelis buvo parduodamas. Kaina – 3700 eurų.

Paskambinus nurodytu telefonu, „Cougar mercury“ šeimininkas Aidas patikino, kad rimto pirkėjo šiandieną dar nepavyko surasti. „Interesantų dar neradau. Kodėl parduodu? Nes turiu tokių ne vieną – turiu tris tokius, senoviškus.“

Parduodamo „Cougar mercury“ priekyje lipdukas, sakantis „velniop degalų ekonomiką“ – tai nebe kiekvienam amerikietiškų automobilių gerbėjui būdingas posakis. Nors amerikietiški automobiliai pasižymi gan dideliu degalų suvartojimu – aistruoliams tai nesvarbu – jie tokius automobilius vairuoja ir vairuos.

16 valandą iš J. Basanavičiaus gatvės amerikietiškų automobilių paroda pajudėjo į Palangos gatves. Sustojusius prie gatvės pasigrožėti ir pasmalsauti poilsiautojus automobiliai sveikino ir garsiniais signalais, ir variklių „riaumojimais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)