Sumatros saloje daug turistų pritraukiančiame Tobos ežere plaukęs medinis laivas apvirto pirmadienio popietę.

Mažiausiai vienas žmogus buvo rastas negyvas, dar 18 buvo išgelbėti, nurodė tarnybos.

Tačiau vietos pareigūnai sakė, kad praėjus beveik parai po nelaimės dešimtys žmonių iki šiol nerasti.

„65 žmonės sako pasigedę savo artimųjų. Taigi, dabar jų ieškome“, – naujienų agentūrai AFP sakė nelaimių padarinių likvidavimo agentūros Šiaurės Sumatros padalinio vadovas Riadilas Lubisas.

Tarnybos nurodė manančios, kad Tobos ežere nuskendęs keltas veikė nelegaliai ir kad neturima nei keleivių sąrašo, nei duomenų apie parduotus bilietus.

Kol kas neaišku, ar tarp laivo keleivių buvo užsieniečių.

Televizijos pirmadienį parodytame vaizdo įraše matyti grupė keleivių, plūduriuojančių tarp aukštų bangų, ir prie jų artėjantis gelbėtojų laivas.

Sielvarto apimti giminaičiai laukė naujienų. Tarp jų buvo viena išgelbėta moteris, per sumaištį atsiskyrusi nuo savo vaiko.

„Viskas įvyko labai greitai, – televizijai „TVAOne“ sakė Juwita, kaip ir daugelis indoneziečių teturinti vieną vardą. – Norėjau sugriebti savo vaiką, bet negalėjau. Ant jo buvo trys žmonės.“

Dėl blogų orų ir prasto matomumo paieškos pirmadienio pavakare buvo sustabdytos. Apie 350 gelbėtojų darbą atnaujino antradienį ryte.

Musulmoniškoje Indonezijoje nuo penktadienio švenčiamas Id al Fitras (Atsigavėjimo šventė). Šiuo laikotarpiu milijonai žmonių išeina atostogų, o Tobos ežeras yra vienas pagrindinių turizmo centrų.

Šis ežeras susidaręs milžiniško ugnikalnio, kaip manoma, paskutinį kartą išsiveržusio prieš dešimtis tūkstančių metų, kalderoje.

Indonezijoje, turinčioje apie 17 tūkst. salų ir labai priklausomoje nuo vandens transporto, laivybos incidentai gana dažni.

Praeitą savaitę vienam tradiciniam mediniam laivui, plukdžiusiam apie 40 žmonių, apvirtus prie Sulavesio salos keliolika keleivių žuvo.

2015 metais netoli Sulavesio krantų nuskendus keltui žuvo 78 žmonės.