G. Landsbergis, vertindamas D. Grybauskaitės metinį pranešimą, teigė manantis, kad prezidentė pasirinko taikesnį toną, siekė nuraminti aistras.

„Esminė politinė žinia, aš manau, buvo skirta „valstiečių“ frakcijos seniūnui ir tą išgirdau, nes bent jau keliose vietose buvo paminėti dalykai, kurie siejami su R. Karbauskiu, tai yra ir tebesitęsianti koncerno įtaka partijoms, tai akivaizdu, apie ką buvo kalbama, įspėjimas apie naujus koncernus, kurie gali ateiti. Aš įsivaizduoju, kad jie gali iš Kauno ar kokio kito miesto žengti į Vilnių“, – antradienį Seime po D. Grybauskaitės metinio pranešimo kalbėjo G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis teigė išgirdęs ir prezidentės perspėjimą R. Karbauskiui dėl jo ryšių su žemės ūkiu.

„Yra įspėjimas R. Karbauskiui dėl jo ryšių su žemės ūkiu, dėl jo buvimo didžiuliu ūkininku, kuris iškreipia rinką“ , – teigė G. Landsbergis.

D. Grybauskaitė antradienį savo metiniame pranešime kritiškai atsiliepė apie Lietuvos žemės ūkio padėtį.

„Žemės koncentracija vienose rankose, pajų ir vekselių biznis, nekontroliuojamas žemių įsigijimas, neskaidrios ES paramos dalybos, fiktyvūs ūkiai ir „sofos“ ūkininkai atvedė prie netvarkos, anarchijos ir iškreiptos rinkos“, – apie žemės ūkio sektorių kalbėjo D. Grybauskaitė.