„Viskas prasidėjo labai seniai. Aš dar nuo mokyklos laikų, gal prieš dešimt metų, žinojau, kad norėsiu turėti maisto vagonėlį. Tik nežinojau, kuo norėčiau prekiauti. Tokią svajonę turėjau visą laiką. Ir atėjo metas, kai reikėjo imtis realių veiksmų. Ir štai šiais metais pasiryžome tai įgyvendinti“, – išsipildžiusią savo svajonę – maisto vagonėlį „Vagonetė“ – pristatė 25 metų vyras Tomas.

Vagonetė

Maisto vagonėlis, kuriame prekiaujama bulvių vafliais – Tomo ir jo žmonos Gintarės projektas. Tačiau tai būtų galima pavadinti mažu šeimos verslu, nes vagonėlyje dirba ir T. Kaminsko sesuo su broliu.

„Iš pradžių manėme, kad gaminsime belgiškas bulvytes. Teko lankytis Belgijoje, Olandijoje, tai ten žmonės pamišę dėl specialaus kepimo storesnių bulvyčių, tad pagalvojome, kad Lietuvoje mažai kas jas taip ruošia. Bet pamanėme, kad vien bulvių yra mažokai ir reikia kažko papildomai. O šį receptą, kai vaflinėje kepamos bulvės, atradome iš kulinarinės amerikietiškos laidos.

Vagonetė

Ilgai reikėjo vargti ir bandyti, kol radome tinkamą konsistenciją, nes tai buvo per skysta, tai per tiršta masė. Tada pagalvojome, kad trumpam dar reikėtų apskrudinti juos, kadangi tešloje naudojame sūrį, tai jis apsitraukia tokia plutele ir tada vaflis tampa traškus. Tai taip ir atsirado tie vafliai“, – ypatingo gardėsio atsiradimo istoriją pristatė Tomas.

Kulinarinis projektas „Vagonetė“ startavo dar šiais metais Kaziuko mugėje. Nuo to laiko maisto vagonėlį netruko aplankyti sėkmė – per mažiau nei tris mėnesius didelės įmonės kviečia atvykti pristatyti pietų. Nieko nuostabaus, mat vaflių kepėjų komanda sukasi itin greitai – per daugiau nei valandą įvairius bulvinius vaflius gali patiekti net šimtui žmonių.

Vagonetė

„Pradėjome nuo savo rajono, kuriame gyvename, – Pilaitės. Penkis savaitgalius stovėjome prie prekybos centro. Pastebėjome, kad šiame rajone trūksta gero maisto, nes aplink tik kebabai ir picos. Kadangi patiems to trūko, tai ėmėme patys siūlyti paragauti šios naujovės. Ir žmonės liko labai patenkinti, kilo didelis susidomėjimas. Kai norėsis pakeisti aplinką, tikrai ten galima grįžti, nes ten labai sėkminga vieta“, – pasakojo vagonėlio savininkas, prekiaujantis Vilniuje vykstančiame gastronomijos festivalyje „Open Kitchen“.

Štai taip maisto autobusiukas „Vagonetė“ netruko išgarsėti visame Vilniuje. Be to, maisto kainos čia nesikandžioja. Didelė bulvių vaflio porcija be jokių priedų kainuoja 4 eurus, o maža – 2 eurus. Pasak Tomo, vieni nori vaflio su padažais, o kiti – su papildomais priedais. Čia jų siūloma net 6 rūšys – su čoriso dešra, rūkyta lašiša, fetos sūriu, marinuotais agurkėliais, vyšniniais pomidorais ir kukurūzais. Kiekvienas klientas derinį gali susikurti pagal savo skonį.

Vagonetė

„Be to, turime ir naujieną – kepame ir saldžias bulvesbatatus. Žmonės dar nelabai jas žino, todėl dažniau renkasi tradicines bulves. Gamybos atžvilgiu jos yra brangesnės, bet mes pardavinėjame už tą pačią kainą. Kartais žmonės dar neįvertina, kad tai yra saldi bulvė ir ji yra net penkis kartus brangesnė nei paprasta bulvė. Tačiau po truputį ir ji populiarėja, nes tai yra kaip desertas – su riešutais, su kokosu, su šokoladu, su karamele“, – pasakojo T. Kaminskas.

Vagonetė

Pasak čia šeimininkaujančio vyro, dauguma maisto vagonėlių po vasaros sezono ilsisi užsidirbę.

„Bet mes ieškosime vietų, kur įvairioms įmonėms ar verslo centrams tiekti pietus. Kol galimybės leis ir neužšalsim, toje pačioje Pilaitėje aš matau didelį bulvinių vaflių poreikį“, – kulinarines perspektyvas atskleidė Tomas.

Vagonetė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)