Jei norite labiau šokoladinių keksiukų, tuomet jų viršų galite užtepti šokoladiniu kremu. Bet kuriuo atveju keksiukai bus labai gardūs.

18 keksiukų reikės:

  • 325 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 230 g cukraus
  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 100 ml pieno
  • 170 g juodojo šokolado gabalėlių
  • 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/3 arb. š. druskos
Šokoladiniai keksiukai

Gaminimas:

  1. Kiaušinius ir cukrų išplakame elektriniu plaktuvu, kol gauname balsvą masę (plakame ~5 min). Po to supilame aliejų, vėl išplakame, tada supilame pieną, vanilės ekstraktą ir vėl išplakame.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  3. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais viename inde. Miltų mišinį pamažu beriame į tešlą ir plakame plaktuvu, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių. Po to šaukštu įmaišome šokolado gabalėlius. Pasiliekame gerą saują šokolado gabalėlių.
  4. Keksiukų kepimo formoje išdėliojame keksiukų popierėlius ir juos pripildome maždaug ¾ tešlos. Tolygiai išdėliojame likusius šokolado gabalėlius ant keksiukų. Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje ~18–20 min., kol šie gražiai parunda, po to išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Iš visos tešlos turėtumėte gauti ~18 keksiukų.

Skanaus!