Jei norite labiau šokoladinių keksiukų, tuomet jų viršų galite užtepti šokoladiniu kremu. Bet kuriuo atveju keksiukai bus labai gardūs.
18 keksiukų reikės:
- 325 g miltų
- 4 kiaušinių
- 230 g cukraus
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus
- 100 ml pieno
- 170 g juodojo šokolado gabalėlių
- 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- 1/3 arb. š. druskos
Gaminimas:
- Kiaušinius ir cukrų išplakame elektriniu plaktuvu, kol gauname balsvą masę (plakame ~5 min). Po to supilame aliejų, vėl išplakame, tada supilame pieną, vanilės ekstraktą ir vėl išplakame.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
- Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais viename inde. Miltų mišinį pamažu beriame į tešlą ir plakame plaktuvu, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių. Po to šaukštu įmaišome šokolado gabalėlius. Pasiliekame gerą saują šokolado gabalėlių.
- Keksiukų kepimo formoje išdėliojame keksiukų popierėlius ir juos pripildome maždaug ¾ tešlos. Tolygiai išdėliojame likusius šokolado gabalėlius ant keksiukų. Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje ~18–20 min., kol šie gražiai parunda, po to išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Iš visos tešlos turėtumėte gauti ~18 keksiukų.
Skanaus!