Dar mažiausiai 27 sužeistieji buvo atvežti į ligoninę, kai kurie – kritinės būklės, televizijai „Tolo“ sakė ministerijos atstovas Wahidas Majrohas.

Pirmąją bombą detonavo motociklu važiavęs užpuolikas. Šis sprogimas driokstelėjo prieš 8 val. vietos (6 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli Afganistano žvalgybos tarnybos būstinės, sakė VRM atstovas Najibas Danishas.

Kabulo policijos atstovas Hashmatas Stanikzai naujienų agentūrai AFP sakė, kad antras sprogimas nugriaudėjo praėjus kelioms minutėms po pirmojo ir kad jis buvo nutaikytas prieš įvykio vietoje susirinkusius reporterius. Pasak jo, antrąją bombą detonavo pėsčiomis priėjęs mirtininkas.

AFP patvirtino, kad per antrąjį sprogimą žuvo jos pagrindinis fotonaujienų žurnalistas Kabule Shahas Marai.

Kaip pranešama, išpuolis buvo įvykdytas centriniame Šaš Darako rajone, kur taip pat yra įsikūrusi NATO atstovybė ir keleto šalių ambasados.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.

Afganistane atakas dažniausiai rengia džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ir daug labiau šalyje įsitvirtinęs Talibanas. Talibai paprastai taikosi į vyriausybės objektus ir saugumo pajėgas, o IS – į šiitų mažumą. Abi grupuotės anksčiau yra įvykdžiusios didelių atakų Kabule.

Keliomis dienomis anksčiau Talibanas paskelbė pradedantis pavasarinį puolimą, akivaizdžiai atmesdamas raginimus kovotojams priimti Afganistano vyriausybės pasiūlymą pradėti taikos derybas.

Savo pareiškime ekstremistų grupuotė pažadėjo atakuoti JAV pajėgas ir „jų žvalgybos agentus“, taip pat jų „šalininkus šalies viduje“.