„Reikėtų specialios analizės ir vertinimo“, - šmaikštavo Premjeras.

D. Trumpas garsėja dažnai prieštaringais pasisakymais, pabrėžė S. Skvernelis vertindamas JAV Prezidento pasakytus žodžius, kad, nepaisant to, jog JAV vadovas yra griežčiausias Maskvos kritikas, su Rusija reikia bendradarbiauti.

Anot S. Skvernelio, svarbiausia yra ne kalbos, o veiksmai, kuriuos atlieka JAV. Premjeras pasidžiaugė, kad JAV ir Baltijos šalių viršūnių susitikimas buvo sėkmingas, leidęs įtvirtinti pagrindinius strateginius tikslus.

„Sparnuotos frazės, kurios išsprūsta, būna įvairios“, - sakė Premjeras, pabrėždamas, kad politikai irgi yra žmonės, todėl ir naudoja įvairiausią retoriką.

Premjeras „Žinių radijo“ eteryje nenorėjo lyginti savo ir D. Trumpo pasisakymų dėl santykių su Rusija. S. Skvernelis pabrėžė, kad jo ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės strateginis požiūris į Rusiją nesiskiria.

„Aš tiesiog manau, kad pozicija tiek mūsų Respublikos Prezidentės, tiek mano strateginis požiūris į Rusiją visiškai sutampa. Jokių skirtumų niekada nebuvo ir nėra. O retorikos būna įvairios“, - apibendrino Premjeras.

JAV Prezidentas D. Trumpas antradienį Baltuosiuose rūmuose susitiko su Baltijos šalių lyderiais viršūnių susitikime.

Aukščiausio lygio susitikimas Vašingtone surengtas Prezidento D. Trumpo iniciatyva, minint Baltijos valstybių nepriklausomybės šimtmetį ir siekiant dar kartą patvirtinti strateginę JAV partnerystę su Lietuva, Latvija ir Estija.

Baltuosiuose rūmuose valstybių vadovai priėmė bendrą politinę deklaraciją, kurioje nubrėžtos JAV ir Baltijos šalių ateities bendradarbiavimo gairės.

Po viršūnių susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje Estijos žurnalistei paklausus JAV Prezidento, kaip jis traktuos Rusijos Prezidentą Vladimirą Putiną, ar kaip priešą, ar kaip asmenį, su kuriuo galima užmegzti dialogą, Baltųjų rūmų vadovas neatmetė galimybės, kad su V. Putinu įmanoma bendradarbiauti.

„Tikiuosi, kad pavyks užmegzti dialogą, o jei ne - pirmi apie tai sužinosite“, - kalbėjo D. Trumpas.

„Aš tikrai esu griežčiausias Rusijos kritikas“, - pabrėžė JAV Prezidentas, primindamas, kad jis atšaukė daugiausia Rusijos diplomatų.