Maskvoje ugniagesiai trečiadienį kovojo su gaisru, kilusiu į šiaurės rytus nuo sostinės centro esančiame prekybos centre „Persei dlia detei“ („Persėjus vaikams“), pranešė pareigūnai.

Vienas šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“, gelbėtojai iš pastato išvedė vieną nukentėjusį žmogų. Vėliau pareigūnai pranešė, kad vienas asmuo žuvo, o dar šeši žmonės buvo sužeisti.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos Maskvos skyriaus vadovas Ilja Denisovas sakė, kad rytinėje Maskvos dalyje esančiame prekybos centre kilęs gaisras pareikalavo vieno darbuotojo gyvybės. Be to, nukentėjo šeši ugniagesiai. Pasak I. Denisovo, minėtas darbuotojas ėjo priešinga kryptimi nuo atsarginio išėjimo ir užduso nuo dūmų.

Pareigūnai nenurodė, dėl kokios priežasties įsiplieskė gaisras. Jis prasidėjo viršutiniame aukšte esančiame sandėlyje.

Pasak šaltinio, šiame prekybos centre, prekiaujančiame daugiausiai žaislais ir kitokiomis prekėmis vaikams, gaisras įsiplieskė 4-ame aukšte esančiame žaislų sandėlyje.

„Pastatas evakuotas, iš jo išvesta apie 300 žmonių“, – sakė „Interfax“ pašnekovas.

Manoma, kad pastate buvo apie 300 žmonių, jie evakuoti.

Socialiniuose tinkluose publikuoti vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip iš pastato veržėsi juodi tiršti dūmai.

Kur tiksliai kilo gaisras, kol kas neaišku. Skelbiama, kad tai įvyko trečiame arba ketvirtame pastato aukšte, vėliau išplito iki stogo.

„Gaisrui skirtas antrasis padidintas sudėtingumo rangas, yra nukentėjusiųjų, lankytojai evakuojami“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė šaltinis iš ekstrinės miesto pagalbos tarnybų.

„Vienas nukentėjusysis išvestas iš pastato. Gali būti, kad ketvirtame aukšte dar yra žmonių“, - vėliau remdamasi šaltinio pateikta informacija pranešė naujienų agentūra „Interfaks“.

Kaip naujienų agentūrai ITAR-TASS pranešė šaltinis iš ekstrinės pagalbos tarnybų, operatyviai gaisro židinį aptikti ugniagesiams trukdė pastato vidaus išplanavimas.

Šaltinio teigimu, ugniagesiai tuo pačiu metu ieškojo tiek gaisro židinio, tiek ir nukentėjusiųjų, kurių dar galėjo būti likę prekybos centro patalpose. Dar pranešta, kad dūmų šalinimo sistema šiame prekybos centre suveikė tinkamai.

DELFI primena, kad kovo 25 d. per gaisrą Kemerovo prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“ žuvo mažiausiai 64 žmonės, įskaitant 41 vaiką.

Ši tragedija, per kurią kai kurie tėvai neteko visų savo vaikų, sukrėtė visą Rusiją.

Po šio gaisro pareigūnai prižadėjo pagerinti priešgaisrinio saugumo situaciją, o Rusijos prekybos centruose ir biuruose imta atidžiai tikrinti priešgaisrines sistemas bei rengti evakavimosi pratybas.