Lyderiai planuoja aptarti dvišalių prekybos ir ekonomikos ryšių būklę bei jų plėtros galimybes, bendrų strateginių projektų, ypač energetikos srityje, įgyvendinimą. V. Putinas ir R. T. Erdoganas taip pat ketina svarstyti aktualius regioninius ir tarptautinius klausimus, įskaitant bendradarbiavimą kovoje su terorizmu ir padėtį karo krečiamoje Sirijoje.

Abu prezidentai taip pat ketina vaizdo ryšiu paskelbti Akuju atominės elektrinės pirmojo bloko statybų pradžią. Planuojama, kad ši jėgainė, statoma Rusijos valstybinės korporacijos „Rosatom“, pradės veikti 2023 metais.

Be to, V. Putinas ir R. T. Erdoganas Ankaroje planuoja susitikti su Irano prezidentu Hassanu Rouhani bei aptarti, kaip įgyvendinami jų pirmojo trišalio susitikimo, surengto Sočyje pernai lapkritį, nutarimai.

Tikėtina, kad per derybas lyderiai kalbėsis apie papildomas priemones, turinčias padėti sustiprinti paliaubų susitarimų Sirijoje laikymosi, užtikrinti toje šalyje įkurtų vadinamųjų deeskalavimo zonų funkcionavimą, humanitarinių problemų sprendimo būdus ir politinio sureguliavimo klausimus.

Šios trys šalys bendradarbiauja, nors Sirijos konflikte palaiko skirtingas puses. Iranas ir Rusija palaiko Sirijos prezidentui Basharui al Assadui ištikimas pajėgas, o Turkija savo ruožtu nuolat reikalauja, kad jis atsistatydintų, ir remia Sirijos sukilėlius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)