Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vedėjos Vidos Ralienės teigimu, tam tikrose šalies dalyse termometro stulpelis gali parodyti ir 10 laipsnių šilumos.

Tiesa, trumpai švystelėjęs pavasaris vietą tuoj vėl užleis žiemiškiems orams. Sinoptikė aiškino nesistebėsianti, jei per Velykas snigs arba bent stipriai atvės – po šilumos šuoro sugrįš šaltis.

Šilčiau – jau penktadienį

„Mes savaitgalio orais labai džiaugiamės – atšils. Ketvirtadienį Vilniuje kiek pasnigo, žiema primena apie save, pagąsdina, bet savaitgalio dienos tikrai turėtų būti šiltesnės“, – DELFI sakė V. Ralienė.

Anot jos, naktis iš ketvirtadienio į penktadienį bus gana apniukusi, su pragiedruliais, šals iki 3–4 laipsnių žemiau nulio.

Savo ruožtu jau penktadienio dieną ims šilti ir temperatūra gali kilti iki 3-7 laipsnių šilumos.

„Šeštadienį nakties temperatūra išliks šaltoka, bus giedra naktis. Temperatūra didžiojoje Lietuvos dalyje kris net iki 4, o kai kur – ir iki 9 laipsnių šalčio, tik vietomis šaltukas bus švelnesnis. Tačiau dieną saulė sušildys iki 4–8 laipsnių aukščiau nulio“, – sakė ji.

Viršys ir 10 laipsnių temperatūros ribą

Dar šilčiau, žadama, bus sekmadienį.

„Naktis iš šeštadienio į sekmadienį bus šiltesnė nei iš penktadienio į šeštadienį, tačiau vis tiek laikysis neigiama temperatūra, o sekmadienio dieną, prognozuojama, bus 4–9 laipsniai šilumos“, – nurodė V. Ralienė.

Paklausta, ar bus regionų, kur šiluma viršys 10 laipsnių temperatūros ribą, pašnekovė aiškino, kad tai – visai tikėtina.

„Pasakyti, kuriame konkrečiai regione bus šilčiausia, tikrai negalėtume, nes tai priklauso nuo vietos sąlygų. Visur bus šilumos, visur bus malonu. Saulės spindulius lai žmonės gaudo ten, kur yra, nebūtina bėgioti ir lakstyti iš vieno krašto į kitą. Savaitgalį neturėtų sustiprėti vėjas pajūryje, galbūt antradienį jis bus stipresnis“, – sakė sinoptikė.

Šiltas savaitgalis liks tik malonus prisiminimas

Tiesa, jau naktį iš sekmadienio į pirmadienį oras ims vėsti, šals iki 1–3 laipsnių žemiau nulio.

„Dieną vėjas pasisuks labiau iš Vakarų ir atneš lietaus debesis. Taigi pirmadienis bus apniūkęs, nebešils taip stipriai. Tolyn – tas visas ramus, su saule, gana šiltas savaitgalis – bus tik malonus prisiminimas. Žiema bandys grįžti“, – pripažino V. Ralienė.

Anot pašnekovės, šiemet pavasaris į Lietuvą vėluoja.

„Paprastai jau nuo kovo 28 dienos visoje Lietuvoje paros vidutinė temperatūra būna teigiama, meteorologinis pavasaris, konstatuojama, atėjęs, tačiau šiemet to pasakyti dar negalime. Temperatūra – gerokai žemesnė už vidutinę daugiametę. Savaitgalį keliomis dienomis šoktelėsime į šiltesnę pusę, tačiau po to grįš vėsesni orai. Nepastovus pavasario sugrįžimas“, – konstatavo ji

Per Velykas galime sulaukti sniego ir šalčio

Paklausta, ar tikėtina, kad Velykos šiemet bus su sniegu, V. Ralienė nusijuokė, kad jos – dar toli, bet kitos savaitės viduryje sniegas ir šaltis, pasirodo, iš tiesų tikėtini.

„Po savaitės vidurio lyg ir mažiau kritulių, bet šalta. Tas, kas iškris, gali nespėti ištirpti“, – apie Velykų orus kalbėjo ji.

DELFI primena, kad sniego dalis Lietuvos gyventojų sulaukė ir per praėjusių metų Velykas, švęstas balandžio 16 d. Šiemet jos bus minimos balandžio 1-ąją.

„Deja, didesnės šilumos šventiniam savaitgaliui nenusimato, šį savaitgalį pasidžiaukim“, – ragino ji.