Bet kodėl mes išsirinkome tokią valdžią? Dar gerai pamenu pats mąsčiau, kad šį kartą tikrai eisiu balsuoti ir viskas pasikeis į gerą. Balsuoti ėjau, kelis kartus... mat eilės būdavo tokios, kad tiesiog nebeturėdavau tam laiko. Bet pabalsuoti pavyko. Deja, liberalų neišrinko.

Dėl gyventojų aktyvumo balsuojant kaltinu pasenusią balsavimo tvarką. Stovėt eilėse ir pasirašinėt popierius yra pasenęs ir atgyvenęs būdas tvarkyti valstybinio masto įvykius. Na, žinoma, egzistuoja tokia žmonių grupė, kurie pripratę prie kelių valandų laukimo kilometrinėse eilėse, manau, dauguma jų ir balsavo už dabartinę valdžią.

Kokio velnio balsavimai nedaromi elektroniniu būdu? Pamenate paskutinį gyventojų surašymą? Buvo galima registruotis internetu, ir labai patogiai, ir efektyviai. Elektroniniu būdu pasirašė 1 mln. 39 tūkst. gyventojų. Ir tereikėjo savo tapatybės dokumento informacijos.

Manau, balsavimus padarius internetu, žmonių aktyvumas smarkiai šokteltų, gal ir protingą valdžią pagaliau išrinktume. Tegul lieka ir popierinis balsavimas, senyvo amžiaus žmonėms čia juk šventė, gali gražiai apsirengti, išreikšti savo politines pažiūras stovėdami eilėje. O štai jaunam žmogui daug patogiau būtų balsuoti internetu, gal ir užsienyje gyvenantys lietuviai neturėtų siųsti fizinių laiškų.

Gal pagaliau prabalsuos daugiau nei pusė lietuvių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.