Jau įprasta, kad tą dieną mokytojais tampa profesionalūs amatininkai iš visos Lietuvos. Skleisdami Advento nuotaiką juos dainomis pasitiko tautiniais rūbais pasipuošę pradinių klasių mokiniai ir mokytojai. Vėliau prasidėjo pamokos.

Pačius mažiausius kiaušinių marginimo subtilybių mokė patyręs liaudies menininkas Vladas Martikonis, vilną su mokiniais vėlė Albina Žutautienė, Rita Juodkienė ir Jolanta Greičiuvienė. Kiti pradinių klasių mokiniai su profesionalais ir progimnazijos mokytojais mokėsi pinti iš vytelių, rišti sodus, marginti juostų raštus, karpyti karpinius, gaminti muilą ir kalėdinius žaisliukus, angeliukus, lieti žvakes...

Pradinukai ir vyresnių klasių mokiniai galėjo išmokti senovinių šokių ir žaidimų kartu su gyvosios istorijos klubu „Leitgiris“, „Vikingų kaimu“, o liaudies dainas vaikai užtraukė su Lietuvos jaunimo Ramuva.

Vyriausieji domėjosi senąja juvelyrika, kurios mokė Evaldas Babenskas, žiūrėjo filmą apie tautinį kostiumą, siuvo nagines bei dažė siūlus.

Šiemet mokykla ne tik tęsė bičiulystę su vilniečiais menininkais, bet ir pradėjo bendradarbiauti su Alytaus dailiųjų amatų mokykla ir Kernavės kultūriniu rezervatu. Šeštų klasių mokiniai vyko į Vilniaus dailiųjų amatų asociacijos rengiamas dirbtuves, o septintų klasių mokiniai apsilankė Alytuje ir Kernavėje.

Bet visi suspėjo grįžti į šventės kulminacija tapusį valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ koncertą, kuriame susijungė liaudies daina ir šokis bei šiuolaikinės meno formos. Mokiniai noriai klausėsi, drauge lingavo, pritarė daininkams ir negailėjo aplodismentų.

Šventė parodė, kad amatai nepraranda prasmės, o, atvirkščiai, tampa tautinio tapatumo pagrindu, praeitį, dabartį ir ateitį siejančia jungtimi. Jie padeda užmegzti pokalbį tarp skirtingų kartų ir net regionų.