Sužeista 120 žmonių, tarp jų – 28 nepilnamečiai (daugiausia keleivių – 12, ir pėsčiųjų – 9). Tarp įvykiuose nukentėjusiųjų: 38 pėstieji, iš jų 17 – pėsčiųjų perėjose, 36 vairuotojai (7 motociklų ir 4 mopedų), 30 keleivių ir 16 dviračių vairuotojų.

Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai dalyvavo 3 įvykiuose, juose sužeisti 3 žmonės (2 neblaivūs vairuotojai ir 1 pėsčiasis).

Palyginus šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 41 eismo įvykiu daugiau, žmonių žuvo tiek pat – 3, sužeista 41 daugiau.

Šiais metais (iki rugsėjo 29 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 138 žmonės, t. y. 13, arba 10,4 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Rugsėjo 23 d., šeštadienį, 15.24 val., Vilniuje, Antakalnio g., susidūrė dvi transporto priemonės. Pareigūnams pranešta, kad automobiliai yra smarkiai sumaitoti ir gali būti prispaustų žmonių.

Laimei, gelbėti iš gerokai apgadintų automobilių nieko nereikėjo, tačiau sužalojimus patyrė trys moterys, kurios buvo išvežtos į ligoninę. Visos trys buvo taksi keleivės.

Susidūrė BMW ir „Ford“ automobiliai – BMW Antakalnio g. važiavo nuo centro pusės Saulėtekio link, o taksisto vairuojamas „Ford“ – priešinga kryptimi, centro pusėn.

Kol kas neaišku, kas kaltas dėl eismo įvykio – teigiama, kad viena transporto priemonių kirto ištisinę juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiuojančiu automobiliu. Į taksi dar nesmarkiai trenkėsi iš paskos važiavęs garbaus amžiaus vyro vairuojamas „Opel“.

To paties šeštadienio popietę Kretingos r., prie Laivių kaimo, kaktomuša susidūrė motociklas „Honda CB1000“ ir automobilis „Honda“. Motociklininkas (gim. 1983 m.) žuvo vietoje.

Automobiliu važiavusi mergina sužalota, ji išvežta į ligoninę. Sprendžiant pagal tai, kaip suniokotas automobilis, susidūrimo jėga buvo didžiulė.

Rugsėjo 25 d., pirmadienį, 23.09 val. iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Lentvario ir Kirtimų gatvių sankryžoje 2 automobiliai trenkėsi į kelią netikėtai išbėgusį briedį.

Gyvūnas iš karto nudvėsė. Antrojo automobilio keleivis dėl sužalojimų išvežtas į ligoninę. Vairuotojai nenukentėjo

Policija praneša, kad rugsėjo 26 d., antradienį, 8.49 val. buvo gautas pranešimas, kad Jonavos rajone netoli kavinės „Senas Bebras“, sunkvežimis susidūrė su lengvuoju automobiliu „Opel“.

Pirminiais duomenimis, 32 metų vyro vairuojamo sunkvežimio padanga sprogo ir dėl to įvyko avarija. Jis kliudė automobilį „Opel“, vairuojamą vyro (gim. 1951 m.), skiriamuosius atitvarus, taip pat išvažiavo į priešpriešiniam eismui skirtą kelio pusę ir kliudė šoninius atitvarus bei nuvažiavo nuo kelio. Sužeistų asmenų nėra.

Rugsėjo 29 d., penktadienį, 8.35 val., Vilniuje, Naugarduko g. 41, automobilis partrenkė žmogų. Lengvąjį automobilį „Audi“ vairavo jaunas vyras. 30 metų praeivis išvežtas į ligoninę sąmoningas. Nukentėjęs vyras ėjo ne per pėsčiųjų perėją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją