Kaip rašoma leidinyje „Novaja gazeta“ (NG), S. Dubinskis laikomas pagrindiniu liudytoju byloje dėl numušto lėktuvo.

Buvęs S. Dubnskio kolega Sergejus Tiunovas interviu NG sakė, kad S. Dubinskio balsas girdisi derybų pokalbyje, perimtame Malaizijos lėktuvo katastrofos virš Donbaso dieną.

Įtariama, kad būtent S. Dubinskis pasiuntė į prorusiškų separatistų kontroliuojamą teritoriją Rytų Ukrainoje Rusijos zenitinių raketų kompleksą „Buk“, numušusį oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvą, skridusį iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą.

Derybos vyko tarp pasiskelbusios Donecko liaudies respublikos (DLR) karinės žvalgybos vadovo su karininku, pravarde Chmuryj, ir su kitu DLR atstovu, pravarde Buriat. Tarptautinės tiriamosios grupės medžiagoje Chmuryj figūruoja kaip asmuo, atsakingas už komplekso „Buk“ pergabenimą nuo sienos su Rusija per DLR teritoriją.

„Žmogaus, kuris UST pateiktuose įrašytuose pokalbiuose telefonu vadinamas kovotoju Chmuryj, balsas labai panašus į S. Dubinskio“, – pareiškė S. Tiunovas. Tiesa, jo nuomone, S. Dubinskis niekada nežudytų civilių žmonių, jei galėtų paleisti raketą ir būtų žinojęs, kad taikinys – ne karinis lėktuvas.

Kaip pasakojo S. Tiunovas, jis kartu su S. Dubinskiu tarnavo Afganistane praėjusio amžiaus devintą dešimtmetį. Po Maidano įvykių S. Tiunovas vadovavo visuomeninei organizacijai „Zaporožės srities liaudies savigyna“. S. Tiunovo nuomone, S. Dubinskis – pagrindinis liudytojas byloje dėl Malaizijos lėktuvo katastrofos virš Donbaso 2014 m. liepą.