Beje, šiemet rudeniniai draudimai baigsis viena diena anksčiau, nes gruodžio 31-oji bus šeštadienis. Tokiu atveju, kai paskutinė draudimo diena sutampa su savaitgaliu, žvejoti leidžiama pradėti anksčiau.

Taigi, jau Naujų metų išvakarėse spiningautojai ir muselininkai upeliuose galės pradėti upėtakių žūklės sezoną. Nors šios žuvys žiemą retai kada kimba gerai, o ir priešininkės dar ne kokios, tačiau tikram upėtakiautojui ne mažiau svarbus pats kelionės upelio pakrante procesas, vis tikintis, jog štai už ano posūkio staiga sulauksi išsvajoto pirmo sezono smūgio.

Jei mažyčiai upeliai jums ne prie širdies, gruodžio 31 d. galite pradėti ir lašišų bei šlakių žūklės sezoną. Šios žuvys taip pat jau išneršė ir pamažu keliauja žemyn į jūrą. Tačiau tokiose upėse kaip Žeimena, Minija, abi Švntosios, Neris ar Dubysa jų dar tikrai yra. Tad jei su karališka žuvimi nepavyko susikauti rudenį, galite tai padaryti dabar.

Na, o jei šalčiai visgi neleis žvejoti upėse ir ledu sukaustys net didžiuosius ežerus, po Naujųjų metų galima išbandyti ir poledinę žūklę gaudant egzotiškas žuvis – sykus. Žiema pats geriausias šių ežerų gelmėse gyvenančių lašišinių žuvų žūklės metas. Jas galima gaudyti Platelių, Galvės ir Vištyčio ežeruose, įsigijus tam skirtą licenciją.