Pasak V. Pranckiečio, tai buvo darbinis susitikimas, jame buvo aptarti Seimo pavasario sesijos darbai. Jų parlamento vadovas nedetalizavo.

„Vyriausybė turi paskelbti, turi išsirinkti prioritetus, kol kas neviešiname“, – žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Jis tikisi, kad tokie susitikimai su premjeru taps nuolatiniai.

Po susitikimo Seimo pirmininkas ir premjeras S. Skvernelis sakė, kad apie plačiai nuskambėjusius skandalus nebuvo kalbama.

„Aš galvoju, kuri pirmoji bus žiniasklaida, kuri pamirš tą buvusį skandalą, jis jau buvęs, viskas lyg išspręsta, rezultatas pasibaigęs, jau to neaptarinėjome“, – žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Paprašytas įvertinti R. Karbauskio mintis, kad bandoma griauti valdžią, kad tai yra puolimas prieš Seimo daugumą, Vyriausybę, parlamento vadovas pasiūlė vertinti tokią socialiniame tinkle išsakytą nuomonę kaip emociją.

„Tai buvo emocija, ir tiek. Vertinkime kaip emociją. (...) Mes suprantame, kad nėra joks griovimas, o kaip emocijų vedami žmonės tai įvertina, tai turime kartais atleisti jiems. Griovimo nematau jokiu būdu, mes labai sėkmingai dirbame“, – sakė V. Pranckietis.

Nors opozicija ir interesų grupės nepraleidžia progos pasinaudoti skandalais, S. Skvernelis tvirtina, kad Vyriausybė yra tvirta.

„Vyriausybė yra stipri, tvirta, savo nuostatų nekeičia. Manau, kad Seimo dauguma irgi išlieka tokia pati. Žmonės Lietuvoje gali gyventi ramiai, nes tikrai ta valdžia, kurią suteikė rinkimų metu, yra tvirta, stipri ir nesvyruojanti“, – užtikrino Vyriausybės vadovas.

Vėliau Seimo rūmuose vykusio susitikimo su R. Karbauskiu nekomentavo nei S. Skvernelis, nei pats R. Karbauskis.

Politines aktualijas, Seimo pavasario sesijos darbus planuojama aptarti trečiadienį vyksiančiame Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos posėdyje.

Premjeras S. Skvernelis patvirtino, kad jame dalyvaus.