Neišsigąskite – jums nebus siūloma atsisakyti daugybės produktų vartojimo ar primygtinai siūloma imtis griežto mitybos planavimo. Štai šeši būdai, padėsiantys sulieknėti be tablečių ir alinančių treniruočių, kurie neabejotinai jums pasirodys naudingi ir jūs juos būtinai išmėginsite.

1. Kortizolio kiekį kraujyje mažinkite miegu

Bet kuris specialistas patvirtins, kad svorio kontroliavimas neapsiriboja maistu ir kalorijų skaičiavimais. Kaip rašo lifehack.org, net ir fizinis aktyvumas nebūtinai pasiteisina. Svoriui reguliuoti milžiniškos įtakos turi stresas ir miegas. Jei jūsų gyvenime streso tikrai netrūksta, nepageidaujamų kilogramų atsikratyti kažin ar pavyks.

Ši taisyklė pasitvirtina nepriklausomai nuo to, ar patiriamas stresas susijęs su darbu, šeima, netinkama mityba, per didelėmis fizinėmis pakrovomis, miego trūkumu ar kitais veiksniais. Pagrindinis nemalonios situacijos kaltininkas – hormonas kortizolis: kol šio hormono kiekis kraujyje nebus sumažintas, kova su svoriu nebus laimėta.

Maža to, rizikuojama atsistojus ant svarstyklių išvysti dar labiau bauginantį skaičių.

2. Medžiagų apykaitą spartinkite vandens terapija

Kiekvieną rytą išgeriamas 1-1,5 l vandens kiekis vertinamas kaip galima gydomoji alternatyva norintiesiems sulieknėti. Jei šis metodas vis tik nepasiteisins, bent jau nebus jokių neigiamų pasekmių. Svarbiausia nepersistengti, nes per didelis išgeriamo vandens kiekis gali sukelti nemalonių pojūčių, todėl primygtinai rekomenduojama apsiriboti litru ar dviem per dieną.

3. Atsipalaiduokite masažo kabinete

Masažas ir atsipalaidavimas padeda lieknėti. Žmogaus prisilietimas – tobulas būdas kortizolio kiekiui kraujyje mažinti. Atpalaiduojančios veiklos taip pat puikiai tinka, kai svarbu mažinti stresą. Nors visiškai nebūtina nedelsiant išsiruošti į SPA centrą, vis tik toks sprendimas būtų rekomenduotinas – neabejotinai patirsite itin malonių akimirkų.

Jei mėginate atsipalaiduoti, nepamirškite, kad pozityvus stresas taip pat veikia žmogaus organizmą. Net jei jums linksma, tai nėra naudinga jūsų organizmui tais atvejais, kai mėginate atsipalaiduoti.

4. Susitvarkykite namus

Jokiais būdais nepatartina drybsoti ant sofos su televizoriaus nuotolinio valdymo pulteliu rankose, jei mėginate sulieknėti. Namų tvarkymas ir valymas - tobula ir nesudėtinga treniruotė, prieinama visiems. Atminkite, kad kuo mažiau sėdėsite ant sofos, tuo daugiau kalorijų sudeginsite.

Įtraukite į namų tvarkymo procesą visus namiškius ir paverskite šią naudingą veiklą įpročiu. Jei namuose turite asmenų, kuriuos vargina priklausomybė nuo elektronikos prietaisų ar jus pačius kankina ši baisi negalia, laikas imtis griežtesnių priemonių, pavyzdžiui, prietaisų naudojimo draudimų.

5. Pasivaikščiokite

Vaikščiojimas iš vienos vietos į kitą – nesudėtingas, tačiau veiksmingas lieknėjimo būdas. Jei ketinate nuvykti į netoliese esančią parduotuvę, automobilį palikite prie namų ir eikite pėsčiomis. Kolegai dokumentus nuneškite vietoje galbūt paprasčiau atrodančio siuntimo internetu būdo.

Nors tai nėra rimtas fizinio aktyvumo pavyzdys, vis tik jis naudingas, nes nėra pagrindinis kalorijų deginimo metodas. Vaikščiojimas spartina medžiagų apykaitą ne tik tuo metu, kai einate, bet ir likusią dienos dalį. Kuo aktyvesni esate, tuo daugiau kalorijų sudeginate net ir tada, kai atsisėdate.

6. Paplaukiokite

Plaukimas – nuostabus užsiėmimas, puikiai tinkantis kovojantiesiems su svorio pertekliumi. Pirma, kai kūnas yra panardintas į vandenį, jis nuolat vėsinamas, todėl nejaučiamas nuovargis dėl judėjimo intensyvumo. Antra, nesvarumo jausmas puikiai atpalaiduoja ir skatina mąstyti pozityviai. Nemokate plaukti? Nieko tokio – laikas imtis plaukimo pamokų.

Visi mes turime mums labiausiai tinkamų fizinio aktyvumo metodų. Nors treniruočių programos ir svoriui mesti skirti medikamentai iš tikrųjų yra veiksmingi, vis tik verta išmėginti ir kur kas paprastesnius būdus, padėsiančius atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Tereikia patikėti, kad tai gali pasiteisinti, ir su džiaugsmu stebėti teigiamus pokyčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)