Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos sekretoriato atstovo Mindaugo Mizaro, aktyviausiai trečiadienį balsuota Vilniaus miesto (ne mažiau kaip 6 tūkst. 117 rinkėjų), Kauno miesto (2507) ir Klaipėdos miesto (1490) savivaldybėse, mažiausiai rinkėjų atvyko į Alytaus rajono (55), Pagėgių (72) ir Neringos savivaldybes (87).

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną Vilniaus miesto savivaldybėje rinkėjai aptarnaujami ir po 20 val..

„Durys uždarytos, bet baigsime visus aptarnauti“, - BNS sakė išankstinį balsavimą Vilniaus miesto savivaldybėje organizuojančios Senamiesčio apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Eugenija Ibianskienė.

Anot jos, apie 20.30 val. Vilniaus savivaldybėje dar buvo keli šimtai eilės balsuoti laukiančių piliečių. Jos manymu, suskaičiavus visus čia balsavusius trečiadienį, jų gali būti ir 8 tūkstančiai.

Tauragės apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl rinkimų į Seimą pažeidimo, tačiau daugiau rimtesnių pažeidimų neužfiksuota. Alytuje dėl pažeidimų per išankstinį balsavimą iš Darbo partijos stebėtojo atimtas pažymėjimas.

Trečiadienio rytą iš anksto Vilniaus savivaldybėje balsavo prezidentė Dalia Grybauskaitė bei Vilniaus miesto savivaldybės meras Remigijus Šimašius.

Trečiadienį ir ketvirtadienį savo valią gali pareikšti rinkėjai, kurie neturės galimybės atvykti sekmadienį. Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, kad balsuoti iš anksto rinkėjai gali bet kurioje savivaldybėje, nepriklausomai, kurioje apygardoje yra registruoti.

Taip pat trečiadienį pasidėjo balsavimas specialiuose paštuose – čia balsuoja ligoninėse, globos namuose, laisvės atėmimo vietose esantys rinkėjai, taip pat atliekantys karo tarnybą, esantys karinėse misijose užsienyje.

Rūpimus klausimus rinkėjai gali išsiaiškinti trumpuoju telefonu 1855. Informacinė linija veikia nuo 8 val. iki 22 val.

Seimo rinkimų dieną, spalio 9-ąją, rinkėjai galės būti nemokamai nuvežami balsuoti ir parvežti atgal.