Žmonės tą šauksmą girdi ir supranta – mušk kairiuosius, kelk ant šakių dešiniuosius. Bet muša, muša, o vis tiek – prie suskilusios reitingų geldos. Kaip bebūtų kažkam keista, žmonės vis dar pasitiki valdančiaisiais socialdemokratais, nors jų mušimui pasitelktos visos įmanomos tarnybos, teisėsaugos pajėgos, pakeisti prokurorai ir generolai.

Ir kokie tik ginklai neišnaudoti: iš patrankų šaudyta į Vijūnėles, salmonelėmis į koldūnus, medžiokliniais šautuvais į cepelinų sąskaitas, šakutėmis badoma šalies kariuomenė ir labai akylai buvo stebima, kiek susimokės Premjeras, kviečiamas stebėti olimpiados į Rio de Žaneirą.

Girdint pasisakymus apie vakarietiškus moralės standartus noriu paklausti – kuriuos. Ar tuos, kuriuos Prezidentė taiko politiniams oponentams, ar taikomus politiniais partneriais laikomoms partijoms, ar pritaikytus pačiai sau?

Pati sau Prezidentė nei melagysčių, nei valstybės pinigų išlaidavimo niekaip nelipdo. Atvirkščiai – visada teisi, nedaranti klaidų ir taupi.

Šįkart apie taupumą. Jos ekscelencija labai plačiai ir viešai paskelbė savo komandos kelionės į Braziliją išlaidas. Per žiniasklaidą buvo informuojama, kad kartu su Prezidente D. Grybauskaite vyko vyriausioji patarėja kultūros ir sporto klausimais Rita Kačkutė, patarėjas žiniasklaidai Liudas Zakarevičius bei Užsienio reikalų ministerijos protokolo skyriaus vedėjas Donatas Kušlys, taip pat du prezidentę saugantys Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

Prezidentės ir jos palydos kelionė mokesčių mokėtojams atsiėjo 15 tūkstančių eurų. Prezidentę lydinčių dviejų apsaugos darbuotojų kelionės išlaidas apmokėjo Vadovybės apsaugos departamentas.

Tačiau nuotraukose iš Rio de Žaneiro akivaizdžiai matosi, kad Prezidentę ten saugojo mažiausiai trys vadovybės apsaugos darbuotojai.

Be to, už Prezidentės palydos apgyvendinimą sumokėjo Tarptautinis olimpinis komitetas. Prezidentūra apmokėjo tik savo delegacijos skrydžio išlaidas.

Taigi prie skelbiamų 15 tūkstančių eurų reikėtų, matyt, pridėti dar beveik tiek pat apsaugininkų kelionės ir visos delegacijos apgyvendinimo išlaidų. Ne tokia jau teisi ir taupi atrodo dabar Prezidentė. O tūlam olimpiados žiūrėtojui per TV – toks pasigrožėjimas Rio iš arti už keliasdešimt tūkstančių eurų nuneša ir Prezidentės išgarsintą brangiųjų šaukštų skandalą.

Beje, ir „auksiniais“ vadinamų šaukštų skandale Prezidentė tendencingai neįžvelgia prokurorų vaidmens. Prokurorų, už kuriuos atsakinga Prezidentė, ir kurie tyrė Krašto apsaugos ministerijos iniciatyva pradėtą galimą sukčiavimą kariuomenės viešuosiuose pirkimuose. Prokurorai nusikaltimo nepamatė, kaip Prezidentė nemato pačių prokurorų kaltės, kodėl tyrimas buvo nutrauktas. Svarbiausia juk, kad rastas pretekstas vėl užkabinti socialdemokratų ministeriją. Ir skalambinti „vagystės! Melagystės!“

Ar Prezidentūros varpai pačiai Prezidentei neataidi?