Maltiečių akcija „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“ rengiama jau ketverius metus. Prezidentė vaikams padovanojo kuprinę, kurioje, pasak jos, viskas, ko reikia pirmokui: knygos, sąsiuviniai, rašikliai.

„Kol turėsime vaikų, kurie neturi tėvelių arba artimų žmonių, tikrai tokios akcijos bus svarbios, aišku, ir valstybė turi prisidėti, bet visada, kai tai daro nevyriausybininkai, tai būna ir atviriau, ir nuoširdžiau, ir žmonės labiau aukoja. Manau, akcija yra tikra svarbi, ir ne tik vaikams. Svarbi ir mums visiems, nes moko savanoriauti, dalinti. O šito reikia kasdien“, – sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Maltiečiai atrinko apie pusantro tūkstančio vaikų, kuriems išdalys šias mokyklines prekes. Kartu su kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais jie kviečia prisidėti visus norinčius, kad vaikai iš remtinų, daugiavaikių šeimų, taip pat našlaičiai ar specialių poreikių turintys mažieji į mokyklas išeitų apsirūpinę visais reikmenimis.

„Aš ir pati atsimenu save, kai pradėdavai tuos mokslo metus... Atrodo, tai tik daiktai, bet vaikams yra taip svarbu turėti šviežius, švarius, naujus sąsiuvinius, galų gale pieštukus, penalus“, – teigė kampanijos „Už saugia Lietuvą“ ambasadorė Beata Nicholson.

Akcija „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“ vyks iki rugsėjo pabaigos. Mokyklinius reikmenis galima vežti į maltiečių skyrius.