Moteris pasakojo, kad tokį laimikį aptiko Nemenčinės miškuose. Vieno rudkepurio svoris siekė net 800 g., o kitas turėjęs itin ilgą kotą – 25 cm. Pasak grybautojos, pirmasis grybas tikriausiai būtų svėręs apie 1 kg, tačiau tokio didelio grybo nepavyko viso išrauti – nutrūko pusė koto. Tokius milžinus ji sako radusi netikėtai, nuėjusi į įprastą grybavietę po 19 val.

„Radau keletą grybų, galvoju, ai, pasilenksiu, dar pažiūrėsiu, kas ten. O kaip pamačiau tai net užrėkiau „Mama!“, – linksmai pasakojo moteris.

O. Grečnaitė sakė, kad didžiuliai baravykai sveiki ir dar nesuvalgyti – moteris planuoja grybus iškepti ir pasikviesti svečių.

Ne pirmas didelis laimikis

Įdomu tai, kad išskirtinį laimikį šią vasarą Nemenčinės miškuose grybautoja randa jau ne pirmą kartą – šią vasarą prie nuvirtusio medžio jai pavyko aptikti tokio dydžio rudkepurį, kad net sumaišė jį su lape.

„Aš jo nematavau, nes iškart pagalvojau, kad ten lapė sėdi, tai įsivaizduojat, koks jis buvo? – pasakojo moteris. – Buvo nugriuvęs medis ir prie to medžio, kai dar tik buvo pasirodę pirmieji baravykai, buvo matyti kažkas šviesiai rudo. Galvoju, nieko sau – lapė ir gal kokia pasiutus. Aš treptelėjau koją, nebėga – vadinasi, ne lapė. Pamačiau, koks gražuolis, išroviau, atsinešiau iki automobilio, galvojau, nusivešiu iki namų ir vietoj nufotografuosiu, bet nespėjau.“ Deja, grybas vežant sulūžo.

Vasara – grybinga

Dabar atostogaujanti O. Grečnaitė sako, kad per atostogas grybauja kiekvieną dieną. Moteris pastebėjo, kad šią vasarą grybų išdygę tikrai daug.

„Jeigu kas moka grybauti, ne zuikius gano ar laksto po miškus, tai tikrai galima pririnkti daug grybų“, – pasakojo moteris.

Ji pataria tą daryti penktadienį, nes savaitgalį miškuose – labai daug žmonių.

DELFI šią vasarą buvo publikuotas ir kitas straipsnis apie milžinišką baravyką – tąkart jis svėrė net 827 gramus.

Norite pasidalyti savo laimikiu? Nuotraukas siųskite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Grybai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)