Kontaktas su kitais žmonėmis – svarbus, buvimas vienatvėje taip pat naudingas, bet kas tokiame sąraše yra neišvengiamas? Miegas. Geras miegas yra privalomas.

Tačiau užmigti ne visada yra lengva. Daugybė žmonių ilgai vartosi lovoje, galvodami apie tai, kaip sunku jiems užmigti ir žvilgčiodami į laikrodį. Bet kuo ilgiau apie tai galvojama, tuo sunkiau iš tiesų darosi užmigti.

Laimei, yra būdas, kurį gali išbandyti kiekvienas, susiduriantis su šiuo sunkumu. Tai labai paprastas triukas, kuris yra...kvėpavimas.

Tai gali skambėti neįtikėtinai, tačiau kvėpavimas iš tiesų yra nepaprastai svarbus visoms mūsų organizmo funkcijoms. Bandant įvairius kvėpavimo metodus, galima daryti įtaką savo kraujospūdžiui, širdies ritmui emocinei būsenai ir netgi hormonų veiklai.

Visi, kuriems teko patirti streso kupiną situaciją, žino, kad teisingas kvėpavimas padeda nusiraminti ir tikrai veikia.

O štai norint greitai užmigti, reikia atlikti tokį pratimą:

1. Atsigulkite savo mėgstama miego poza.

2. Suskaičiavę iki 3 įkvėpkite pro nosį.

3. Suskaičiavę iki 6 iškvėpkite pro nosį.

4. Kartokite tol, kol užmigsite.

Tai veikia dėl dviejų priežasčių. Pirmiausia, jūs busite priversti sutelkti dėmesį į skaičiavimą tam, kad tai suveiktų. Tai tarsi kitoks „avių skaičiavimo‘‘ būdas. Antra, jūsų kūnas ir smegenys jaus trumpesnio įkvėpimo ir ilgesnio iškvėpimo efektą.

Jei jums nepriimtinas 3 ir 6 sekundžių metodas, galite jį pakoreguoti. Svarbiausias dalykas yra iškvėpti ilgiau nei įkvėpti. Kai kurie, puikiai įvaldę savo kvėpavimą, naudoja net 7 ir 11 sekundžių formulę.

Saldžių sapnų!