Į jaukų, nepompastišką vakarą buvo pakviesti aukščiausi šalies pareigūnai, žmonės, kurie prisidėjo prie uosto įkūrimo ir plėtros.
Daugelis jų atėjo su dovanomis – sveikintojų eilė ištirpo tik per gerą pusvalandį. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus kiekvienam sveikintojui nuoširdžiai dėkojo ne tik už sveikinimus, bet ir už indėlį į uosto veiklą.

Nors ir buvo kviesti, į iškilmes dėl įvairių priežasčių atvykti negalėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, premjeras Algirdas Butkevičius. Jie atsiuntė sveikinimus uosto bendruomenei, jie buvo garsiai perskaityti.

Klaipėdos uosto istorija nepriklausomoje Lietuvoje prasidėjo 1996 metais, kai tuometis susisiekimo ministras Jonas Biržiškis pasirašė įsakymą dėl Lietuvos jūrų uoto direkcijos įsteigimo. Po metų jam buvo suteiktas valstybinio uosto statusas.

1996 metais Seime taip pat priimtas Uosto įstatymas, kuris, anot A. Vaitkaus, aiškiai leidžia žinoti, kaip elgtis, kur ir kaip galima leisti savo lėšas, kokie pagrindiniai uždaviniai.

Per 25 metus Klaipėdos uostas pasikeitėt neatpažįstamai. Pavyzdžiui, tuomet į uostą galėdavo įplaukti laivai, kurių maksimali krova 20 tūkst tonų, o šiandien – ir 150 tūkst. tonų nėra riba.

2000 m. Klaipėdos uostui buvo iškeltas uždavinys – parengti investicinį ir strateginį planą, kaip uostas turi vystytis ir veikti.
Šį planą rengė japonai, kurie nurodė jog Klaipėdos uostas per metus gali perkrauti 35 mln. tonų krovinių. „Ta japonų prognozė, kuri buvo pateikta 2003 metais, atrodė labai optimistinė, bet neįtikėtina net kai kuriems itin patyrusiems specialistams. Tačiau pernai Klaipėdos uosto krova buvo 38,5 mln. tonų per metus“, – skaičius vardijo A. Vaitkus.

Prieš daugelį metų gylis ties uosto vartais siekė 10 metrų, dabar – 15, o tikslas yra 17 metų.

„Neabejoju, kad Uosto direkcija, uosto visuomenė, Susisiekimo ministerija padarė tikrai unikalius darbus, jog Klaipėdos uostas dabar būtų tarp lyderių Baltijos jūroje“, – džiaugėsi A. Vaitkus.

Klaipėdos uostas jau keliolika metų yra labiausiai augantis visame Baltijos jūros regione.