Ji pasakojo grybauti einanti į Vaišvydavos mišką Kauno rajone.

„Grybauju nuo mažens, tai mano mėgstamiausias užsiėmimas laisvalaikiu. Pirmadienį net nemaniau, kad rasiu grybų, todėl nepasiėmiau jokios pintinės,kad neprajuokinčiau žmonių. Apsirengiau labiau uždarais drabužiais, kad apsisaugočiau nuo erkių“, – pasakojo ji.

Pasak moters, kiekvienas grybautojas turi savo grybavimo vietas, todėl ir ji nuėjo savųjų patikrinti.

„Įėjus į drebulyną, kur labai mėgsta augti raudonviršiai, nustebau pamačiusi 2 gražuolius raudonviršius. Dar niekada neteko rasti grybų gegužės mėnesį. Įprastai jų rasdavau liepos pabaigoje. Šiais metais gamta pokštauja, bet žmonijos naudai“, – savo patirtimi dalijosi grybauti mėgstanti moteris.

Tiesa, baravykų, kurie auga eglyne, ji dar nerado, todėl verčiau nusprendė ieškoti raudonviršių. Iš viso jų rado 12.

„Ir daugiau būčiau radusi, bet miške labai karšta. Pakeliui namo radau lepšę, tik ji nuo sausros buvo jau sudžiuvusi. Nors ir sausa miške, bet visi raudonviršiai sveiki. Vis tik reikia dar palaukti lietaus, kad augtų didesnis grybų asortimentas“, – rašė grybautoja.

Paklausta, kaip iš miško grįžti pilnais krepšiais, E. Gumbienė patarė išeiti grybauti anksti atsikėlus, nebėgti į miško gilumą – grybai mėgsta saulėtas vietas. Patyrusios grybautojos teigimu, grybingiausios vietos yra proskynų pakraščiuose, o raudonviršių reiktų ieškoti drebulynuose.

Visiems, eisiantiems į mišką ieškoti grybų, ji palinkėjo sėkmės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)