Tinklalapis „Priceonomics“ neseniai pranešė, kad nuo 2014 metų pradžios užfiksuota mažiausiai 49 su asmenukėmis susijusios mirtys. Nuo to laiko, kai buvo pradėtas rengti šis tekstas, buvo pareikalauta dar dviejų gyvybių.

„Idiotai“, tokia mintis gali šauti pirmiausia. „To man tikrai niekada nenutiks“, toliau pagalvojate. Tikėkimės, kad ne, bet niekada negali būti tikras. Čia yra aprašyti šeši su asmenukėmis susijusių mirčių pavyzdžiai.

Libanas. Pirmą kartą „Google“ paieškos sistemoje informacijos apie su asmenukėmis susijusias mirties aktyviau ieškoti pradėta 2014 metų sausį, kai tragiška interneto sensacija tapo libaniečio Mohammado Chaaro mirtis. Tuo metu, kai M. Chaaras Beirute pozavo asmenukei, sprogo automobilyje padėta bomba ir vyras žuvo.

Indija. Tai gali skambėti tarsi pamokama istorija, tačiau tuo pat metu tai ir žiauri realybė. 2015 metų sausį tris Indijos koledžo studentus nutrenkė traukinys, kai jie bandė pasidaryti asmenukę prie kaip įmanoma arčiau pravažiuojančio traukinio. Šią žinią tuomet pranešė leidinys „The Times of India“.

Indijai asmenukės kelia daugiau problemų nei bet kuriai kitai šaliai – Indijoje dėl šios priežasties žuvo daugiau žmonių nei bet kur kitur. Siekiant kovoti su šia problema, Mumbajuje atsirado zonos, kuriose draudžiama daryti asmenukes.

Rusija. Kai kurie žmonės darosi asmenukes, taip norėdami parodyti savo drąsą. Kiti tai daro, norėdami pademonstruoti savo kietą įrangą. 2015 metų sausį du Rusijos kareiviai nusprendė parodyti ir vieną, ir kitą, todėl sustojo asmenukei su veikiančia granata. Ginklas netikėtai detonavo ir abu kareiviai žuvo. Užtat liko sveikas telefonas, kuris ir papasakojo šių vyrų istoriją.
Šis incidentas paskatino Rusijos valdžią imtis veiksmų ir šalies Vidaus reikalų ministerija išleido lankstinuką, kaip saugiai darytis asmenukes.

Drewsssik. Kvapą gniaužiančios asmenukės yra dažnesnis reiškinys, nei turėtų būti, tačiau gerokai pavojingesnis, nei jos to vertos. „Instagram“ vartotojas Drewsssik turėjo paskyrą su nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip užsiropštęs į aukštumas jis meta iššūkį mirčiai. Tačiau 2015 metų rugsėjį, mėgindamas padaryti asmenukę, kurioje atrodytų taip, tarsi jis krenta, septyniolikmetis paslydo ir nukritęs žuvo.

Ispanija. 2015 metų rugpjūtį vyras buvo mirtinai subadytas per kasmetines bulių lenktynes Pamplonoje. 32 metų Davidas Lopezas mėgino įamžinti šį reginį – bėgdamas gatvėmis nusprendė pasidaryti asmenukę. D. Lopezas išėjo iš saugios zonos, kad nufilmuotų dviejų bulių susirėmimą, kai atėjo trečias bulius ir užpuolė jį iš nugaros.

Vašingtono valstija. Naujausias su asmenuke susijusios mirties atvejis nutiko Vašingtono valstijoje. Čia vyras, darydamas asmenukę, iššovė sau į veidą. Konkrito gyventojas tuo metu buvo su savo mergina, kuri patikino, kad jos mylimasis buvo įsitikinęs, kad ginklas neužtaisytas. Matyt, jis ir anksčiau buvo daręs asmenukių, kuriose nusitaiko į save ginklu, tačiau visada prieš tai pasirūpindavo, kad iš jo prieš fotografuojant būtų išimtos kulkos.