Ar kada pagalvojote, kad blogai apskaičiuotas įprastas priešais važiuojančio automobilio lenkimas gali kainuoti gyvybę?

DELFI aiškinosi, kokios klaidos atliekant lenkimą gali būti pačios didžiausios bei kaip išvengti su tuo susijusių tragedijų.

Vairavimo instruktoriaus Kastyčio Povilaičio teigimu, atliekant klaidingą lenkimo manevrą visuomet yra priešpriešinio susidūrimo pavojus. "Kai kurie vairuotojai galvoja, kad lenkiant galima viršyti greitį. Jie labai klysta. Susidūrimo metu suminis automobilių greitis gali viršyti net 200 km/val. Ar gali po tokio smūgio likti gyvų?" - retoriškai klausia specialistas.

Tokia reali situacija skamba bauginančiai. Bet ką daryti? Negi geriausia visą kelią vilktis už lėtai važiuojančio vairuotojo? Vairavimo instruktorius pataria prisiminti Kelių eismo taisykles.

"Svarbiausia įvertinti, ar tikslinga daryti lenkimo manevrą. Sau šitą klausimą reikia užduoti labai kritiškai Jeigu vairuotojas negali kontroliuoti kelio atkarpos dėl atitinkamų kelio parametrų – vingio, įkalnės, dėl medžių krūmų, reklaminių stendų, tai tokiu atveju lenkimas tampa absoliučia loterija", - įsitikinęs K. Povilaitis.

Nors skamba itin paprasta, kiekvienam vairuotojui būtent šie išvardyti niuansai gali pakišti koją. Viena pagrindinių taisyklių – lenkimą planuoti iš anksto.

Nemažiau svarbūs ir lenkiamojo automobilio vairuotojo veiksmai. Jis negali specialiai trukdyti kitam vairuotojui lenkti ir taip rizikuoti saugumu. Vairavimo specialistai perspėja, jog kelyje negalima vadovautis principais. Geriau likti sveikam negu teisiam. Vairuokime saugiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)